PlayStation 5-firmware bevat meer HDR-instellingsopties

thumbnail

Gisteren zagen we natuurlijk dat de nieuwe PS5-firmware zou gaan komen en vandaag is deze ook daadwerkelijk gelanceerd. De features werden toen uitgelicht maar niet elke toevoeging is officieel bekend gemaakt via de PlayStation website. Via de PSU zien we dat er extra opties zijn bijgekomen voor het instellen van HDR (High Dynamic Range). Het gaat om de HDR-tab in de scherminstellingen en video-instellingen. Hier kun je nu kiezen tussen 3 opties die de gebruiker zelf kan kiezen. Nu kun je HDR altijd uit zetten, altijd aan, of enkel inschakelen wanneer dit ondersteund wordt. Het is één van de ‘verborgen’ features die Sony hiermee beschikbaar stelt. Ook zou er ondersteuning gebracht zijn voor 120hz 1080p-monitoren. Een variabele refresh rate is nog niet ondersteund. De firmware kan vanaf vandaag officieel gedownload worden voor de PlayStation 5 console.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Jeroen
  Gast
  Jeroen
  27 dagen geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Kun je mij eens zegen welk merk tv jij hebt. En welke type het is en uit welk jaar die tv is Wellicht dat ik weet wat er aan de hand is zodat ik je verder kan helpen.

  donnydutchmen
  Gast
  donnydutchmen
  26 dagen geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Het kan ook zijn dat je niet de juiste HDMI kabel hebt. De PS5 kabel die ik bij de PS5 kreeg had ook problemen namelijk. Toen ik een dure gebruikte was het probleem opeens weg. Zelf heb ik de Monster HDMI kabel UHD/4K Black Platinum (1,5 m). Maar goed: Kwa signaal kan dit te maken hebben met 3 dingen: Resolutie, Framerate en HDR. Kan zijn dat wanneer je de FPS op de PS5 te hoog hebt staan of de resolutie(of allebei), dat dit dan ten koste gaat van de HDR functie. Als je TV enkel een HDMI 2.0 ingang heeft… Lees verder »

  Laatst aangepast: 26 dagen geleden door donnydutchmen

  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box