Pikachu met grijze vilthoed binnenkort verkrijgbaar

thumbnail

The Pokémon Company International heeft vandaag bekendgemaakt dat vanaf 10 februari 2024 de speciale promokaart ‘Pikachu met grijze vilthoed’, die oorspronkelijk uitgebracht is in het kader van de speciale samenwerking ‘Pokémon x Van Gogh Museum’, op grote schaal in Nederland in de winkel verkrijgbaar zal zijn.

Deze gewilde kaart zal alleen cadeau gegeven worden bij de aankoop van artikelen uit de Pokémon Trading Card Game (TCG) bij deelnemende winkels in Nederland. Het minimale aankoopbedrag voor dit cadeau bedraagt 29,99 euro. Daarna kunnen fans de kaart toevoegen aan hun Pokémon TCG-collectie. Nu de kunstsamenwerking beëindigd is, is de kaart niet meer verkrijgbaar in het Van Gogh Museum.

Het artwork van de ruilkaart ‘Pikachu met grijze vilthoed’ is geïnspireerd op ‘Zelfportret met grijze vilthoed’ van Vincent van Gogh. Zowel het werk van Vincent van Gogh als Pokémon heeft een speciale band met de Japanse kunst en cultuur. Japanse prenten hadden grote invloed op de kunst en het wereldbeeld van Vincent. In een brief aan zijn broer Theo in september 1888 schreef hij: ”Je kunt volgens mij de Japanse kunst niet bestuderen zonder veel vrolijker en gelukkiger te worden. Het doet ons terugkeren naar de natuur, ondanks onze opvoeding en ons werk in een wereld vol conventies.”

“De kaarten waren enorm populair. En we hoorden dat fans vroegen of ze in Nederland weer verkrijgbaar konden zijn”, aldus Simon Benton, Vice President TCG Sales bij The Pokémon Company International. “Ik ben erg blij dat we een zeer grote hoeveelheid kaarten hebben kunnen drukken, zodat fans er een kunnen bemachtigen.”

Pokémon TCG is een ruilkaartspel op basis van de immens populaire Pokémon-videospellen. Meer informatie over waar je deze kaart bij een aankoop cadeau kunt krijgen, vind je op Pokemon.com

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx