Paysafecard

thumbnail

Sinds kort is de zogenaamde paysafecard, een kaart waarmee je online kunt betalen, in Nederland verkrijgbaar. Omdat deze kaart onder andere gebruikt wordt voor het aanschaffen van mobiele games hebben wij besloten hier een artikel over te plaatsen. Ik ga er van uit dat de meeste wel eens iets via internet aangeschaft hebben en dan zal de term iDeal wel bekend in de oren klinken. Dit is wat mij betreft ‘de perfecte manier’ om online te betalen. Het geld wordt direct van je rekening afgeschreven (wat voor een kortere verzendtijd zorgt) en bovendien weet je met iDeal vrijwel zeker dat de winkel waar je iets koopt betrouwbaar is. Maar voor een aantal zaken zoals bij het kopen van mobiele games, geld om online te pokeren of bijvoorbeeld tegoeden voor Skype wordt deze methode vaak niet gebruikt. Dan ben je toch op een creditcard of iets als Paypal aangewezen. Aangezien niet iedereen deze methodes even fijn vind om te gebruiken is de Paysafecard het leven in geroepen.

Je kunt tegoeden van 10, 25, 50 of 100 euro nemen en daar zou voor iedereen dus wel een goed bedrag tussen moeten zitten. Wanneer je eenmaal een kaart in huis hebt werkt het erg makkelijk. Als je op een site als betalingsoptie voor Paysafecard hebt gekozen hoef je alleen nog de pincode die op je kaart vermeld staat in te voeren en dan wordt het geld gelijk van de kaart afgeschreven. Het grote voordeel hierbij is natuurlijk de veiligheid. Door het gebruik van deze kaart hoef je geen betalinggegevens in te voeren en kan hier dus ook niemand mee aan de haal gaan. Overigens kunnen mensen die lui zijn de kaart ook gewoon op internet kopen. Dan krijg je de pin gewoon naar je toegezonden via de mail. Het is mogelijk om meerdere kaarten tegelijk te gebruiken (je voert dan meerdere codes in) en uiteraard kun je een kaart net zo lang gebruiken tot het bedrag wat erop staat op is gemaakt.

Waar te koop?

Zowel bij gebruikers als webshops is de betalingsoplossing populair. Webshops kunnen op deze manier een alternatief betalingsmiddel bieden aan hun gebruikers. Gebruikers, waaronder gamers, zijn positief over de kaart vanwege de gebruiksvriendelijke methode en de veilige manier van betalen. De paysafecard is bij meer dan 210.000 verkooppunten in heel Europa snel en makkelijk te koop voor contant geld. Ook in Nederland is de kaart vekrijgbaar verkrijgbaar bij 4.000 verkooppunten waaronder bijvoorbeeld Primera, Shell, Texaco, en vele krantenwinkels. Dat alles via de distributeurs Lekkerland, Paybase en binnenkort ook H@nd. Ruim 2700 webwinkels accepteren op dit moment de paysafecard met name online aanbieders uit de games- mobiele telecom- dating- en muziekbranche. Ook in communities wordt de kaart veelvuldig gebruikt. De tegoeden van de paysafecard zijn te gebruiken bij o.a. Bigpoint, Gala Network, Gameforge, MSN Music, Skype en Jajah. Doel is om in 2009 verder in Europa verder uit te breiden.

Uiteraard ben ik zelf ook even aan de slag gegaan. Ik heb een kaart, beschikbaar gesteld ter review, van tien euro tot mijn beschikking gekregen en heb hiermee dan ook een online aankoop gedaan. Ik kan zeggen dat de kaart inderdaad zo snel en veilig werkt zoals beloofd. De manier waarop je betaalt voelt gelijk goed aan. Over de kaart zelf heb ik dan ook niets op te merken, maar ik moet wel zeggen dat er ondertussen al redelijk veel manieren zijn om online te betalen. Paysafecard komt dan ook vooral op de markt om het nog allemaal wat veiliger en vertrouwelijker aan te laten voelen. En voor de mensen die hier behoefte aan hebben is dit natuurlijk een goed iets.


 • Auteur: Michiel Knuiman | Genre: Internet | Release: 05-04-2009 | Uitgever: Prepaid Services Company Ltd. | Ontwikkelaar: Prepaid Services Company Ltd.
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:
  8.0
  + Veilig
  + Betrouwbaar
  + Makkelijk
  - Zoveelste betaalmiddel
  -
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box