Paladin Studios wint NLGD Game Development Rally Award 2009

thumbnail

Paladin Studios is met hun game VouwVriendjes tot absolute winnaar van de NLGD Game Development Rally Award 2009 uitgeroepen door een deskundige jury tijdens de UnitedGames Industry Party. Het juryrapport vermeldt onder andere dat het de beste graphics heeft met een leuk thema. Dat de Vouw Vriendjes uitgeprint kunnen worden, geeft een extra fysieke beleving aan het spel. Paladin Studios gaat naar huis met een prijzenpakket van ruim 20.000,-!

In Vouw Vriendjes kan de speler spelen en zorgen voor zijn Vouw Vriendjes. Het doel is om je Vouw Vriendje als een Tamagotchi te verzorgen en punten te verzamelen om nieuwe kleding en uiterlijke kenmerken vrij te spelen. Daarmee kun je je Vouw Vriendje van uiterlijk veranderen en uitprinten. In totaal heeft het team van Paladin Studios er ongeveer vier maanden aan gewerkt.

Juryvoorzitter Hanne Marckman is enthousiast over de game: “Je wordt meteen vrolijk als je het spel speelt. Het is simpel en je kan je Vouw Vriendje uitprinten en op je kamer zetten.” Het concept heeft volgens de jury veel potentie om door te ontwikkelen en op te variëren. “Daarom wensen wij Paladin Studios heel veel success met het prijzenpakket.” Het pakket, beschikbaar gesteld door sponsors, bestaat uit:

– Een rekening bij de Rabobank met daarop 5.000,-
– Een volledig ingerichte server van Sun Microsystems t.w.v. ruim 6.000,-
– Uitgebreide financiële dienstverlening van BDO CampsObers Accountants & Adviseurs t.w.v. 5.000,-
– Uitgebreid juridisch advies van De Gier | Stam & advocaten t.w.v. 2.000,-
– Een paginagrote advertentie in Control Magazine t.w.v. 1.650,-
– Een PR-campagne van Enof public relations t.w.v. 1.800,-

De NLGD Game Development Rally is uitgeschreven voor iedereen die denkt een goede game te kunnen maken voor Neuzenroode.nl, de online belevingswereld van Stichting CliniClowns Nederland. De opdracht was een game te ontwikkelen met een Tamagotchi-achtig karakter, gericht op de doelgroep van Neuzenroode: kinderen van acht tot twaalf jaar met een langdurige of chronische ziekte en/of handicap.

NLGD voorzitter Seth van der Meer is ook erg tevreden met het resultaat: “We hebben de GDR opgezet ter stimulering van de Nederlandse game-industrie en ieder jaar komen er gelukkig weer nieuwe talenten bovendrijven. Paladin Studios heeft met Vouw Vriendjes een product neergezet dat goed aansluit bij de opdracht en de doelgroep en is dus de terechte winnaar van de NLGD Game Development Rally Award 2009. De huldiging tijdens de UnitedGames Industry Party had ook niet beter kunnen lopen, een waardevol event tijdens het succesvolle Festival of Games. We kijken daarom reikhalzend uit naar volgend jaar, om dit succes minstens te kunnen evenaren.”

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Das niet mis… leuke dingen allemaal. Maar dit spreekt mij niet echt aan als echte gamer


Naar boven
1
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x