Ozzy Osbourne in Guitar Hero World Tour

thumbnail

Na optredens in talloze uitverkochte zalen en arena’s over de hele wereld bereikt hét gezicht van de rockmuziek, Ozzy Osbourne, die tijdens zijn veertigjarige carrière ruim 100 miljoen albums verkocht, een nieuw publiek. Dit najaar maakt hij zijn gamedebuut in Guitar Hero World Tour van Activision Publishing, Inc..

Aankomende rocksterren van over de hele wereld krijgen de kans hun ultieme fantasie te beleven op het virtuele OZZFest-podium. Je kunt als of met Ozzy spelen met de legendarische rocktracks “Crazy Train” en “Mr. Crowley,” beide van zijn solodebuut Blizzard of Ozz, inmiddels vijf keer platinum. OZZFest, dat dit jaar voor de dertiende keer werd gehouden, is ook digitaal nagebouwd als locatie in het spel, zodat de heavy metal-legende kan schitteren op een passend podium dat exclusief in Guitar Hero World Tour verschijnt.

Naast Ozzy is ook Zakk Wylde een speelbaar personage in Guitar Hero World Tour. Deze riff-held en oprichter van Black Label Society brengt hun hit “Stillborn” naar het podium. Metallica stelt hun langverwachte album Death Magnetic in zijn geheel beschikbaar als downloadbare content voor zowel Guitar Hero III: Legends of Rock en Guitar Hero World Tour. Daarnaast geeft deze OZZFest 2008-band, die al vele GRAMMY-awards won, een toegift in de vorm van “Trapped Under Ice.” Hun OZZFest-collega’s van System of a Down zullen ten slotte voor de eerste keer het Guitar Hero-podium bestijgen met hun single “B.Y.O.B.”, waarmee ze in 2006 de GRAMMY wonnen voor Best Hard Rock Performance.

Als het licht dit najaar wordt gedimd, komt een nieuwe generatie van gitaristen, drummers en zangers samen om te rocken in Guitar Hero World Tour. Dit is het nieuwste deel in de meest succesvolle gamefranchise van 2007, en geeft muziekgames een nieuwe dimensie door de bekende gitaargameplay uit Guitar Hero uit te breiden tot een bandervaring waarin je samenwerkt. In Guitar Hero World Tour worden de meest geavanceerde draadloze instrumenten gecombineerd met nieuwe revolutionaire gameplay, zowel online* als offline. Zo kun je een carrière opbouwen met je band en met acht spelers online een “Battle of the Bands” uitvechten waarin twee complete bands het tegen elkaar opnemen. De game maakt gebruik van een stijlvolle, nieuw ontworpen gitaarcontroller, een drumkitcontroller en een microfoon. Met het bijgeleverde muziekprogramma Music Studio kun je zelf rock-‘n-roll-meesterwerken componeren en opnemen. Deze nummers kun je vervolgens bewerken en online uitwisselen met vrienden via GHTunesSM. Andere spelers kunnen de zelfgemaakte nummers ook downloaden, waardoor er een eindeloze voorraad unieke creaties ontstaat.

Guitar Hero World Tour wordt ontwikkeld door Neversoft Entertainment voor het Xbox 360 videogame- en entertainmentsysteem van Microsoft en het PLAYSTATION 3 computer entertainment systeem. De Wii-versie wordt ontwikkeld door Vicarious Visions. De versie voor het PlayStation 2 computer entertainment systeem wordt ontwikkeld door Budcat.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x