Other OS feature zal via firmware update geblokkeerd worden

thumbnail

Eerder beloofde Sony nog dat de Other OS feature gewoon aanwezig zal blijven in de PlayStation 3 firmware. Inmiddels is bekend gemaakt dat de optie om een ander besturingssysteem te installeren op de console verwijderd zal gaan worden. Dit heeft Sony’s Patrick Seybold via het PlayStation Blog weten te onthullen.

“De volgende systeemsoftware voor de PS3 zal op 1 april lanceren en maakt het niet meer mogelijk om een ander besturingssysteem te installeren op het PS3-systeem. De ‘Install Other OS’ optie zal daarmee dus geblokkeerd worden. Door beveiligingsoverwegingen hebben we hiertoe besloten. Sony Computer Entertainment zal de functionaliteit via versie 3.21 verwijderen.” De feature is overigens enkel aanwezig in oudere PS3-units. De PS3-Slim bijvoorbeeld heeft deze optie nooit gehad.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Maar als je al een other os erop hebt staan, kun je die gewoon niet meer gebruiken of hoe werkt die functie. Kun je met opstarten bepalen welke os je wilt, of die van sony of een ander?

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Boeit me totaal niet, 1 keer ge?nstalleerd werkte super sloom.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Lekker dan… Ik heb juist de ps3 hierom gekocht en geen xbox de gratis online service en de optie voor otherOS waren mijn redenen. En nu halen ze het eruit als je online wilt OF je behou otheros en je kan niet meer online… Hele leuke keuze…

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

mij hebben ze er ook nie mee lig er nie beppaald wakker van

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Ik gebruik die feature ook niet dus maakt mij ook weinig uit. Kan er wel inkomen dat Sony de veiligheid wil verbeteren daarmee.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Lekker boeien ook. Ik heb nu een slim maar had daarvoor een 60GB maar heb deze functie nog nooit gebruikt. Dus ik zal het dan ook niet missen.


Naar boven
6
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x