Originele stemmen in “The Golden Compass”-videospel

thumbnail

De opkomende jonge sterren Dakota Blue Richards en Freddie Highmore spreken de stemmen in van hun personages in The Golden Compass, het officiële SEGA-videospel van de langverwachte film.

In The Golden Compass reist Lyra (met de stem van Dakota Blue Richards) door de bevroren vlakten van het noorden om voorwerpen te verzamelen, gebieden te verkennen, vijanden te ontwijken, tegenstanders te bedriegen en een vriend te redden die is ontvoerd door een mysterieuze organisatie, die ook wel bekend staat als De Lokkers. Toen we haar vroegen naar haar stem in het videospel, antwoordde Dakota: “Ik vind het redelijk moeilijk, maar ook wel leuk, net als dat gedoe met het groene scherm [op de filmset].” Dakota werd gekozen uit duizenden kandidaten die auditie deden voor de rol in de film. Dit is haar eerste grote rol.

Om samen te werken met andere spelpersonages en door bepaalde moeilijke situaties te komen, kan Lyra gebruik maken van haar daemon Pantalaimon. De stem van Pantalaimon komt van Freddie Highmore, die Sjakie Stevens speelde in de film Sjakie en de Chocoladefabriek uit 2005. Dit is voor Freddie niet zijn eerste rol als stemacteur. “Ik heb vroeger ook voice-overs gedaan. Om de essentie van een personage over te brengen, moet je erin kunnen geloven. Ik denk dat je in de huid van het personage moet kunnen kruipen, want als jij er niet in gelooft, doet niemand het.”

Spelers kunnen ook de rol aannemen van Iorek Byrnison, een enorme gepantserde ijsbeer, die zich bij het reisgezelschap voegt en Lyra tijdens de reis met speciale aanvallen beschermt om tegenstanders te verdrijven. Daarnaast kun je geheimen en minigames vrijspelen via een mysterieus gouden waarzegkompas, dat ook wel een Alethiometer wordt genoemd.

Het videospel The Golden Compass wordt later dit jaar uitgebracht voor de PlayStation®3, de Xbox 360, de Wii, de PlayStation®2, de PSP™ ,de DS en de PC.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx