OneLove prominent in EA SPORTS FIFA 23

thumbnail

Met de OneLove-campagne spreekt het voetbal zich uit vóór verbinding en tegen racisme en discriminatie. Rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie (21 maart) gebeurt dit opnieuw in het betaald voetbal, het amateurvoetbal en het schoolvoetbal. Ook komt de campagne dit jaar naar voren in EA SPORTS FIFA 23. Spelers kunnen een speciaal OneLove-tenue vrijspelen, samen met een set aan stadiondecoraties, zoals spandoeken en boardings. Zij kunnen deze items in-game gebruiken om hun stadion te upgraden en hun steun voor de campagne te laten zien.

OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je samen. Door uit te breiden naar FIFA 23 bereikt OneLove nog meer (jonge) mensen. De liefde voor de sport brengt miljoenen mensen bij elkaar en dat is direct het mooie en unieke van voetbal. Racisme en discriminatie sluiten mensen uit en staan dus haaks op waar het voetbal voor staat.

Naast de bewustwordingscampagne bestaat OneLove uit een trainingsaanbod voor verenigingen gericht op de kracht van diversiteit. OneLove is één van de twintig onderdelen van het aanvalsplan van de Rijksoverheid, de KNVB, de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie tegen racisme en discriminatie in het voetbal: ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx