Nominaties Cinekid Game App Award bekend gemaakt

thumbnail

Cinekid organiseert voor de eerste keer in haar geschiedenis de Cinekid Game & App Award. Het festival wil zich met deze award vooral richten op apps en games die meer brengen dan een simpel ‘click en swipe’ spel en een alternatief zijn op schiet- en vechtspellen. De drie genomineerde games zijn We were here together, Traffic Jams en Koi Farm.

Met de Game & App Award erkent Cinekid de steeds grotere rol die games en apps spelen in het leven van kinderen. Games en apps, met hun inherente interactieve karakter en actieve ervaring, bieden bij uitstek de mogelijkheid om verhalen op een nieuwe en andere manier vorm te geven en te vertellen.

Dit jaar heeft het professionele panel, bestaande uit Zuraida Buter (A MAZE. / Berlin, Playful Arts Festival), Alessandra van Otterlo (Control Magazine, European Game Showcase), Cinekid’s Hoofd Nieuwe Media Siuli Ko en Cinekid-medewerker Luc Berendsen uit de inzendingen van een open call 9 titels geselecteerd. De selectie is te spelen en ervaren in het Cinekid MediaLab in Pathé Amsterdam Noord. Een kinderjury, bestaande uit de kinderen van de Cinekid Junior Crew en HomeBase Osdorp, heeft de drie nominaties gekozen.

We where here together
Een puzzelavontuur waarbij 2 spelers al samenwerkend uit een spookachtige plek moeten proberen te ontsnappen, van Total Mayhem Games uit Rotterdam.

Traffic Jams
Een hilarische VR-game waarin de speler in een geanimeerde wereld het chaotische verkeer van verschillende steden moet regelen, van Little Chicken Game Company uit Amsterdam.

Koi Farm
Het PC spel waarin je je eigen karpervijver maakt, en karpers kweekt van alle kleuren, soorten en maten, van Job Talle uit Groningen.

De winnaar wordt, samen met de andere filmprijzen, bekend gemaakt tijdens het CinekidBall op donderdag 21 oktober in Amsterdam. Wil je het MediaLab bezoeken? Tickets zijn te koop via Cinekid Programma 2021 | Cinekid

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box