Nikkei: PS4 prijsindicatie en features onthuld

thumbnail

Het Japanse Nikkei zou vernomen hebben dat de PlayStation 4 gebruik zal gaan maken van de Gaikai cloud-technologie. Sony had de service in juli van 2012 gekocht voor 380 miljoen Dollars. Sony zal verder geen Cell-chip meer in de console stoppen zoals bij de PS3. Verder zullen er speciale, nieuwe sociale functies in de unit gestopt worden.

Verder gaat de krant Asahi ervan uit dat de PS4 eind 2013 al in Japan zal gaan verschijnen. De unit zal naar verwachting rond de 40.000 Yen gaan kosten, wat neerkomt op rond de 320 Euro, of 400 Dollar.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
19 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Sorry Strummer. Ik had hier een hele post getypt om je alles uit te leggen maar ik hij komt niet op (woordlimiet misschien?)

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Zoek maar naar een artikel getiteld “The Ten Year Decline of Sony”. Geeft behoorlijk wat uitleg en is tot september actueel.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

En ML, wat je zegt is waar maar dat sentiment is waardoor het 2 kanten op kan werken (je geeft het zelf ook al aan dat beurswerking aan heel veel dingen onderhevig is). Bovendien geeft de wisselkoers een indicatie voor marktwerking uit het buitenland. Sony is voor 90% een exportbedrijf.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Ah we hebben hoger geschoolde economen in ons midden! Volgens mij groeit de koers van de Nikkei mee met de koersen van de genoteerde bedrijven en niet andersom. Daarnaast is de koers veelal afhankelijk van sentiment, berichtgeving in de media, onderbuikgevoel en andere moeilijk tastbare kortetermijn invloeden. De koers van de Yen ten opzichte van andere valuta zegt niks over het succes of falen van de bedrijfsvoering, het beinvloedt enkel de export naar niet-Japanse landen. Voorzover ik weet zet SONY vooral af in Japan en geniet dit voordeel dus beperkt. Marktwerking is trouwens het krachtenveld dat ontstaat als gevolg van… Lees verder »

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Wat jij zegt is de middelbare school economie versie en is niet fout, maar de wereldeconomie draait om veel meer dan dat. Als de koersen stijgen, is de marktwerking beter. Je ziet de koersen van bedrijven genoteerd aan de Nikkei ook meestijgen met de Nikkei koers de afgelopen maand. Dan is het helemaal raar als een bedrijf nog steeds verlies maakt en een krimpende markt heeft. Dan zit er wat goed fout. Maar goed Sony draait al 4 jaar fors verlies en is al sinds 2000 bezig met fors in te leveren op diverse fronten.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Bedrijven in Japan (waar de industrie op dit moment overal slecht is) maken winst omdat de waarde van de Yen gunstiger wordt voor de export en de wisselkoers meer geld oplevert uit het buitenland.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Zelfs Panasonic en Sharp maakten hiermee forse winst afgelopen kwartaal.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Bedrijven maken winst omdat de koers stijgt… tuurlijk joh! Ik altijd maar denken dat winst het verschil is tussen omzet en kosten….

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Grote bedrijven gaan niet snel dood, daar gaan jaren en soms decennia, overheen, maar dat snap jij natuurlijk niet Strummer en met de verliezen die Sony al heeft geleden is dat zeker geen peuleschil meer Grave.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Sony was ooit 200 miljard waard, nu zijn ze bijna niks meer (ze moeten zelfs gebouwen verkopen om liquiditeit te krijgen) en dan met een kredietstatus van “troep” en zoveel schulden gaat dat niet meer omkeren ook. Mensen weten beter dan in hun overpriced overhype te trappen. Ze waren het Apple van de jaren 90, maar zijn erin blijven steken terwijl de concurrentie alles beter doet voor minder geld.


Naar boven
19
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x