Nieuwe video onthult details over de Toy-Con-werkplaats van Nintendo Labo

thumbnail

Nintendo heeft nieuwe details onthuld over de Toy-Con-werkplaats, een inventieve functie van de software in elk Nintendo Labo-pakket voor de Nintendo Switch (wordt apart verkocht). Toy-Con-werkplaats introduceert de basisprincipes van technologie op een leuke en toegankelijke manier. Nintendo Labo-gebruikers kunnen verschillende, eenvoudige invoer- en uitvoermogelijkheden combineren om nieuwe manieren van spelen te creëren. De video Nieuwe manieren om te spelen met de Toy-Con-werkplaats – Deel 1 is te bekijken op het YouTube-kanaal van Nintendo Nederland.

• In de Toy-Con-werkplaats gebruiken spelers verschillende input- en output-opties* die “knopen” worden genoemd. Invoerknopen zijn bijvoorbeeld bewegingen of het indrukken van knoppen. Uitvoerknopen zijn reacties als geluidseffecten of trillingen. Daarnaast zijn er tussenknopen waarmee spelers bepalende factoren als tellers en vertragers kunnen selecteren.

• Een invoerknop is bijvoorbeeld het zachtjes schudden van de Joy-Con-controller, een tussenknop kan een bepaald aantal keren schudden zijn, een uitvoerknop kan een geluidseffect of knipperlicht zijn als aan beide voorwaarden is voldaan.

• Door invoer en uitvoer te combineren met verschillende Toy-Con-projecten kunnen gebruikers spannende uitkomsten ontdekken. Ze kunnen bijvoorbeeld de modelwagen besturen met de hengel, of de motor als instrument gebruiken. Gebruikers kunnen ook hun eigen Toy-Con-creaties uitvinden met alledaags knutselmateriaal!

• Gebruikers kunnen allerlei invoer-, tussen- en uitvoerknopen gebruiken en experimenteren met eenvoudige voorwaardelijke statements (bijvoorbeeld, als je dit doet, gebeurt dat) om nieuwe ervaringen te creëren.

Nintendo Labo is een nieuwe lijn met interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch-systeem leveren de Nintendo Labo-pakketten het gereedschap en de technologie voor leuke doe-het-zelf-creaties. Speel met je eigen bouwwerken, en ontdek hoe de Nintendo Switch-technologie je ideeën tot leven wekt.

Nintendo Labo wordt op 27 april uitgebracht in de vorm van twee pakketten: het mixpakket en het robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te wekken, inclusief de bouwmaterialen en bijbehorende Nintendo Switch-software.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx