Nieuwe spelervaringen, content en producten onthuld op Pokemon Day

thumbnail

Vandaag op Pokémon Day, de jaarlijkse populaire fandag ter gelegenheid van de lancering van de oorspronkelijke Pokémon-videospellen op 27 februari 1996, is er een speciale Pokémon Presents-videopresentatie gestreamd voor fans overal ter wereld. Tijdens de presentatie heeft The Pokémon Company Group nieuwe ervaringen aangekondigd die het wereldwijd populaire entertainmentmerk in 2023 gaat bieden. Tot de highlights behoorden de bekendmaking van The Hidden Treasure Of Area Zero, nieuwe downloadbare content voor de uiterst succesvolle videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon VioletPokémon Concierge, een nieuwe stop-motionanimatieserie van Netflix, Pokémon Trading Card Game Classic, een premium Pokémon TCG-set, een langverwachte update over Pokémon Sleep, de Pokémon GO Plus +, onlangs ontdekte Pokémon, en meerdere in-game evenementen voor huidige spellen.

Daarnaast heeft The Pokémon Company International ter ere van de wereldwijde fanbase op Pokémon Day een digitaal mozaïek onthuld in de stijl van de iconische Poké Ball. Het mozaïek bestaat uit foto’s en video’s van fans die hun passie tonen voor Pokémon in het kader van de campagne ‘Pokémon Together‘, die een jaar lang duurt en waarin het merk de fans oproept om samen te pokémonnen.

Pokémon Day is de enerverendste dag van het jaar voor Trainers. En we vinden het een eer om ‘samen Pokémon te vieren’ met hen door bekend te maken wat er allemaal op stapel staat voor ons zich continu ontwikkelende merk”, aldus Kenji Okubo, President van The Pokémon Company International. “Terwijl we fans oproepen om in 2023 ‘samen te pokémonnen’, weerspiegelen al deze nieuwe ervaringen van het merk de groeiende wereld van Pokémon en de vele manieren waarop het merk mensen van alle leeftijden overal ter wereld aanspreekt en plezier bezorgt.”

Hieronder wordt nader ingegaan op alle aankondigingen uit de Pokémon Presents-videopresentatie.

NIEUWE SPELERVARINGEN, ENTERTAINMENTCONTENT EN PRODUCTEN

The Hidden Treasure Of Area Zero: downloadbare content voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet
Tijdens de eerste drie dagen na hun wereldwijde lancering op 18 november 2022 werden er meer dan tien miljoen gecombineerde exemplaren van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verkocht voor de Nintendo Switch-systemen. Dit is het hoogste wereldwijde verkoopcijfer voor software op een Nintendo-platform in dit tijdsbestek. In The Hidden Treasure Of Area Zero duiken fans dieper in de wereld van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet tijdens twee verschillende avonturen. Deel 1: The Teal Mask wordt in het najaar van 2023 gelanceerd, en Deel 2: The Indigo Disk verschijnt op een later moment. Fans kunnen The Hidden Treasure Of Area Zero vanaf nu in de Nintendo eShop kopen.

“We zijn heel dankbaar dat miljoenen Trainers ter wereld ervoor gekozen hebben om de uitgestrekte regio Paldea te gaan verkennen”, aldus Tsunekazu Ishihara, President en CEO van The Pokémon Company. “In The Hidden Treasure Of Area Zero maken fans een tocht naar Kitakami, een land waar ze nieuwe Pokémon en boeiende personages zullen leren kennen. Ik hoop van harte dat Trainers die aan dit nieuwe avontuur beginnen, dezelfde spanning voelen en evenveel plezier zullen hebben als toen ze hun eerste Pokémon ontmoetten.”

Spelers kunnen hun huidige SAVE-gegevens van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet gebruiken om hun avontuur in The Hidden Treasure Of Area Zero voort te zetten.In deze nieuwe downloadbare content verlaten spelers de regio Paldea, het toneel van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. In Deel 1: The Teal Mask gaan spelers op schoolreis naar Kitakami, een land waar ze meedoen aan een gezamenlijk outdoorstudieprogramma van hun academie en een andere school. In Deel 2: The Indigo Disk reizen spelers als uitwisselstudent af naar de Blueberry Academy, een zusterschool van hun eigen academie. Terwijl beide delen afzonderlijke verhaallijnen hebben, vertellen ze samen één verhaal.​

In Deel 1: The Teal Mask worden spelers uitgekozen voor een schoolreis die elk jaar samen met een andere school wordt georganiseerd. Ze gaan naar Kitakami, een land waar een enorme berg hoog oprijst en de mensen aan de voet hiervan wonen. Het is een uitgestrekte oase van rust met rijstvelden en appelgaarden. De schoolreis blijkt samen te vallen met een festival dat tijdens dit jaargetijde altijd in het dorp in Kitakami plaatsvindt. Door de talrijke straatverkopers en kramen heerst er een grote drukte. Spelers ontmoeten nieuwe vrienden en Pokémon, terwijl ze de mysteries achter de volksverhalen van dit land proberen te ontrafelen.​

In Deel 1: The Teal Mask en Deel 2: The Indigo Disk kunnen spelers 230 bekende Pokémon uit andere regio’s tegenkomen die nog niet in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet verschenen zijn. Hiertoe behoren Pokémon die spelers via Pokémon HOME naar hun spel over kunnen brengen of die ze via ruilen verkregen hebben[3]​ Verder ontmoeten spelers de nieuwe Legendary Pokémon Ogerpon in Deel 1: The Teal Mask en Terapagos in Deel 2: The Indigo Disk. In Deel 1: The Teal Mask maken ook de drie Pokémon Okidogi, Munkidori en Fezandipiti hun opwachting. Ze zijn bij de bewoners van het dorp geliefd als helden die Kitakami in het verleden beschermd hebben. Om hun dankbaarheid te betuigen, hebben de bewoners stenen standbeelden van hen laten maken. ​

Spelers die The Hidden Treasure Of Area Zero uiterlijk dinsdag 31 oktober 2023 kopen, krijgen een seriecode voor een speciaal cadeau: een Hisuian Zoroark met drie speciale kenmerken.[4]​ Deze Hisuian Zoroark kan via de normale gameplay de aanval Happy Hour leren en beschikt daarnaast over Tera Blast, Bitter Malice en Nasty Plot.​ Hij heeft het teken ‘Charismatic’ en zijn Tera-type is ‘Dark’. De seriecode is geldig tot en met donderdag 29 februari 2024.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx