Nieuwe PSP is officieel aangekondigd met eerste foto’s

thumbnail

Sony heeft vandaag de PlayStation Portable 2 officieel aangekondigd. Het concern heeft ook direct de eerste screenshots van de hardware laten zien, welke je beneden kunt bewonderen. De PSP2 biedt een 5-inch OLED scherm met dual thumbsticks. Daarnaast zijn SixAxis movement controls aanwezig met een camera aan de voor- en achterkant. Verder zal 3G, WiFi en een GPS aanwezig zijn. Zowel aan de voor- als achterkant zal een touchpad aanwezig zijn met een elektronisch kompass. Games als Uncharted, LittleBigPlanet, WipEout, Resistance, Broken en Reality Fighters staan gepland voor de handheld.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  8 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Misschien is het belangrijkste verschil wel dat er gewoonweg “betere” games verschijnen voor de PSP dan voor de smartfones. Ik begeef me op glad ijs wat dit betreft maar ik heb het idee dat de games op de huidige smartfone het niveau van Poker en Angrybirds niet overstijgt (alhoewel de laatste nog steeds errug vermakelijk is….) hetgeen nog steeds in het voordeel van de PSP werkt. Qua overige functionaliteiten wordt het verschil opvallend kleiner (Wifi/GPS/Media/Camera etc).

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  niks gaat boven fysieke knoppen met game 8)

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  , excuses voor het per ongeluk verwijderen van je comment.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Maar als de PSP daadwerkelijk iets krijgt wat de huidige smarthphones simpelweg niet kunnen en de prijs ook niet verkeerd is, kijk, dan zou het misschien nog wel wat kunnen worden. Al denk ik dat bij een volgende smarthphone die mogelijkheid dan ook wel zou komen. Het voordeel van een smartphone is toch wel dat je deze gratis bij een 1 of 2 jarig abonnement krijgt, waardoor veel mensen liever een abonnement nemen dan in een keer een fors bedrag te betalen voor de PSP.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Dat is ook wel zo idd, ikzelf heb helemaal geen PSP of andere handheld gaming console en denk ook niet zo gauw dat ik zoiets ga aanschaffen. Zou niet weten wanneer ik dat moet gebruiken, als ik buiten ben of bij vrienden, dan ga ik dus echt niet gamen op dat ding. Geef mij dan maar gewoon een goede smartphone, kan vrijwel net zo veel. Al denk ik dat de nieuwe PSP wel iets meer in huis heeft.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Ik ben ook wel benieuwd naar de prijs van dit ding en of hij ook echt zo krachtig zal worden als de PS3. Vind het design verder echt niet verkeerd hoor, lijkt weliswaar wel wat op het oude model, maar deze ziet er wel een stuk mooier uit weer.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  ik vind het wel een mooi dingetje, ziet er idd zelfde uit als de e1ste, maar zo erg is dat toch niet? 🙂

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Verbaas me erover dat ze voor dit ontwerp hebben gekozen. Lijkt bijna hetzelfde als de eerste psp. Vond de mock ups die er rond zweefden op internet 10x mooier. Degene die dit ontworpen heeft is een beetje lui geweest. Lijkt meer op een psp+ ofzo, net zoals een ds en dsi en ds xl. Vormgeving had wel wat strakker gemogen. Specs zullen vast wel goed zijn, maar wanneer dit ding in de zomer uitkomt zijn er vast al genoeg smartphones met dezelfde quad core CPU. En ik denk dat de prijs van dit ding niet mildt gaat zijn.


  Naar boven
  8
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx