Nieuwe Pokemon TCG uitbreiding Stellar Crown aangekondigd

thumbnail

The Pokémon Company International heeft vandaag de volgende uitbreiding van de populaire Pokémon Trading Card Game (TCG) aangekondigd: Scarlet & Violet—Stellar Crown. Deze uitbreiding zal vanaf 13 september 2024 bij deelnemende winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn.

In Scarlet & Violet—Stellar Crown kunnen spelers zich onderdompelen in het verschijnsel Terastal, dat voor het eerst te zien was in de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, met de introductie van Stellar Tera Pokémon ex in de Pokémon TCG. Elke Stellar Tera Pokémon ex heeft een speciale aanval van het type Stellar. De namen van deze aanvallen zijn gebaseerd op uiteenlopende edelstenen, waarvan het gebruik drie verschillende typen Energie kost. Daarnaast heeft de aankomende uitbreiding unieke illustraties met de schitterende kristallijne eigenschappen van de Stellar Tera Pokémon ex.

Spelers kunnen bovendien uitkijken naar ontmoetingen met Archaludon, Hydrapple en de Legendarische Pokémon Terapagos, voor het eerst ontdekt in de downloadbare content The Hidden Treasure of Area Zero voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Ze maken hun officiële debuut in de Pokémon TCG.

In de uitbreiding zitten de volgende opvallende kaarten:

 • 3 ACE SPEC Rare Trainer-kaarten
 • 10 Pokémon ex en 4 Stellar Tera Pokémon ex
 • 13 Illustration Rare Pokémon
 • 6 Special Illustration Rare Pokémon en Supporter-kaarten
 • 3 geëtste Hyper Rare Gold-kaarten

Scarlet & Violet—Stellar Crown zal bij deelnemende winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn in booster packs, Elite Trainer Boxes en speciale collecties.

Pokémon TCG-spelers krijgen vóór de introductie ook de kans om met Scarlet & Violet—Stellar Crown te spelen door aan een van de vele Prerelease-toernooien deel te nemen die worden gehouden als onderdeel van het Play! Pokémon competitieprogramma, dat vanaf 31 augustus plaatsvindt bij deelnemende onafhankelijke winkels.

Daarnaast kunnen Trainers voorafgaand aan de release van de traditionele versie digitaal Scarlet & Violet—Stellar Crown spelen vanaf 12 september 2024 via de Pokémon TCG Live-app voor iOS-, Android-, macOS- en Windows-apparaten. Trainers kunnen de nieuwe Stellar Tera Pokémon ex verzamelen en tijdens gevechten inzetten en in-game bonussen krijgen door op de app in te loggen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx