Nextgen DVD-standaard: Game over?

thumbnail

SCE voorzitter Ken Kutaragi heeft bevestigd dat de onderhandelingen rond een eenvormige nextgen DVD standaard zijn gestopt.
Eerdere berichten lieten weten dat Sony en Toshiba rond de tafel zouden zitten om samen een nextgen DVD stabdaard op te stellen. Maar deze gesprekken hebben niets opgebracht.

Er is nog kans, de poorten zijn nog niet helemaal gesloten. Het zou dus kunnen dat deze 2 grootmachten alsnog rond de vergadertafel kruipen en een standaard uit de mouw schudden.

Het is namelijk zo dat Sony zijn blu-ray disc (50 Gb) gaat gebruiken in de PS3, maar Toshiba wil op de markt komen met zijn HD-DVD (30 Gb).

Omdat we ooit al eens de “oorlog” tussen VHS en Betamax hebben gezien, en de mensen van sony ongetwijfeld ook, lijkt een standaard niet zo gek.

Stel je maar voor dat er geen standaard komt, en dat de HD-DVD het haalt van de Blu-ray, dan sta je daar mooi met je PS3, waarmee je geen HD-DVDs mee kan afspelen.

Nitendo en Microsoft hebben trouwens al laten weten dat zij nog niet op de “nextgenboot” springen. Volgens hun is het voorlopig nog meer dan voldoende dat een console de gewone DVD-format ondersteund.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box