New Super Mario Bros Wii (hands on)

thumbnail

Naast de games die toch iets meer gericht zijn op de casual gamer was er ook een game die mogelijk meer de hardcore gamer aan zal spreken. Zo konden we op het afgelopen Nintendo event ook de New Super Mario Bros. Wii uitproberen. Deze nieuwste telg in de Super Mario Bros serie is het beste te vergelijken met de afgelopen versie op de Nintendo DS. Zo zul je vele items, vijanden en power ups herkennen die in deze versie beschikbaar zullen zijn. Maar de grootste verandering is toch wel, dat je nu ook tegelijk met zijn vieren door alle levels heen kunt rennen.

Een bron van herkenning

In New Super Mario Bros. Wii zul jij wederom deelnemen aan de avonturen van Mario in het 2D vlak. Het eerste wat opvalt is dat de game enorm veel lijkt op de DS versie, zowel grafisch als op gameplay gebied. Dit is zeker geen slecht iets, want de DS versie was een ware topper, maar ik had eigenlijk wel iets meer van de graphics verwacht. De game ziet er zeker niet lelijk uit of slecht voor een Wii titel, maar deze titel spettert zeker niet van het scherm. New Super Mario Bros. Wii zal een game worden die op disc in de winkels komt te liggen en zal voor nu geen WiiWare titel worden. Het eerste wat ik dacht dat deze game een enorm succes zou worden op het WiiWare kanaal. Maar biedt deze game genoeg om uiteindelijk als volwaardige game verkocht te worden?

Voor nu is dat eigenlijk nog moeilijk te zeggen, want we konden maar tien levels spelen die eigenlijk de nieuwe power ups en items lieten zien en om een goede indruk te geven van het multiplayer gedeelte. Ten eerste hebben we de items, je kunt nu ook een helikopter helm vinden en oppakken en hiermee kun jij omhoog zweven. Dit gebeurt door de controller te schudden en zo je personage te laten ronddraaien, dit zorgt natuurlijk voor de nodige nieuwe gameplay elementen en wat we tot nu toe hadden gezien zag er zeker goed uit. Daarnaast zal er ook de mogelijkheid zijn om te veranderen in een pinguïn. Dit komt natuurlijk het beste naar voren in de ijs levels, want dan kun je echt de ware mogelijkheden van deze power up gebruiken. Naast het schieten van kogels die je vijanden in ijs veranderen en hiermee in de lucht blijven hangen, kun je nu over het ijs glijden als een pinguïn. Ten eerste zorgt dat veranderen van je vijanden in ijs ervoor dat we levels kunnen verwachten dat je via de vijanden een weg naar boven moet banen en kunnen we snelle stukken van het level voorbij glijden. Een leuke en originele toevoeging. Helaas zijn dit de voorlopige nieuwe items die bekend zijn en eerlijk gezegd is dat een beetje magertjes. Ik had zeker wat meer nieuwe onderdelen gezien, maar aan de andere kant is de gameplay nog steeds zo leuk als toen op de NES het geval was.

Multiplayer is altijd leuk

Maar de grootste toevoeging is natuurlijk dat je deze game met maximaal vier mensen kunt spelen. En dit is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt hierdoor elkaar weer tot leven wekken als de ander dood is gegaan. En je kunt elkaar helpen om op bepaalde onbereikbare plekken te komen. Maar toch was de eerste indruk dat je hierdoor eigenlijk elkaar meer dwars zat dan dat je elkaar hielp. Zo kwam het geregeld voor dat de een de ander een afgrond in duwde of dat jij met een schildje de ander om zeep hielp. Ook de items pakken gaat geregeld mis en vraagt om een erg goede communicatie. En dit is misschien wel jammer, want dit zorgt geregeld voor frustratie terwijl dat echt niet nodig zou zijn. Ik had meer samenwerkingselementen verwacht en die zaten er nog niet echt in. De beschikbare personages zijn Luigi, Mario en twee Toads. Diverse andere personages zullen natuurlijk ook te vinden zijn in deze game, maar helaas niet speelbaar. Aan het eind van elk level zal er dan een score getoond worden die gebaseerd is op de hoeveelheid muntjes die opgepakt zijn en vijanden elk gedood heeft. Wat alsnog meer de vijandigheid tegen elkaar versterkt en dit vind ik toch wel jammer. Een dergelijke game vraagt veel meer om samenwerking dan tegenwerking.

New Super Mario Bros. Wii is een game waar we nog wel even op moeten wachten en de gevoelens voor deze game zijn op dit moment nog gemengd. Zo voelt het met meerdere mensen spelen erg stroef aan en zijn de vernieuwingen erg beperkt. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat deze game erg lekker speelt, bovendien nog steeds erg leuk is, de levels altijd uitdagend zijn en de hoeveelheid items toch nog erg groot is. Een game waar we nog even op moeten wachten voordat we er echt iets meer over kunnen vertellen.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Platform | Release: 14-06-2009 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx