Nerf N-Strike knalt er op los op de Wii

thumbnail

Electronic Arts, Inc. heeft vandaag in Nederland de release aangekondigd van NERF N-Strike voor de Wii. De game is geïnspireerd door de populaire speelgoedreeks van Hasbro, Inc. Spelers wagen zich in een chaotische NERF-achtige non-stop actiewereld en worden op de proef gesteld in een aantal uitdagende missies, waar ze hun strategisch inzicht en vaardigheden slim moeten gebruiken. NERF N-Strike komt ook op de markt in combinatie met een speciale NERF SWITCH SHOT EX-3 blaster, waarmee dit de allereerste 2-in-1 computergame met extra speelgoedbundel ooit is.

“EA en Hasbro slaan met het baanbrekende NERF N-Strike een totaal nieuwe weg in,” aldus Chip Lange, algemeen manager en vice-president van EA Casual Entertainment. Met NERF N-Strike worden het leiderschap en de expertise van beide bedrijven in hun respectievelijke industrieën, computergames en speelgoed, op een unieke manier gebundeld. Hierdoor kunnen we het allereerste kindvriendelijke schietspel voor de Wii op de markt brengen, dat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten spelen. In combinatie met een echte NERF blaster kunnen kinderen zowel de digitale speelplaats als de asfaltspeelplaats helemaal op z’n kop zetten.”

Met de NERF SWITCH SHOT EX-3 blaster, die in de bundel zit, kan op twee verschillende manieren gespeeld worden. Spelers kunnen de Wii-afstandsbediening in de blaster stoppen en zo de computergame spelen, maar ze kunnen er ook het pijltjesmagazijn in stoppen en de blaster zo omtoveren tot het klassieke NERF-speelgoed dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

“Uit de goede band tussen Hasbro en EA is iets heel moois voortgekomen. NERF N-Strike blinkt door de samenwerking uit in innovatie en integratie,” zegt Mark Blecher, algemeen manager digitale media en gaming bij Hasbro. “Door NERF N-Strike te bundelen met een speciale NERF blaster hebben we een primeur op zowel de speelgoed- als computer games markt. Dit speelgoed kan traditioneel en digitaal gebruikt worden. Dit is een win-winsituatie voor spelers, die dubbel zoveel plezier kunnen beleven voor één prijs. EA heeft het ultieme NERF-slagveld neer weten te zetten op de Wii en heeft hiermee uitstekend werk verricht. De uitbundige actie wordt versterkt doordat de NERF blaster ook in de game te gebruiken is.

De doelgroep van NERF N-Strike bestaat uit jongens van 10 jaar en ouder. In de computergame kunnen meer dan 25 blasters worden vrijgespeeld, waaronder digitale blasters die replica’s zijn uit de echte NERF-speelgoedlijn, zoals de Longshot CS-6 en Vulcan EBF-25. Maar er zijn ook totaal nieuwe virtuele blasters die exclusief voor de computergame zijn gecreëerd, zoals de Crusher en Semper Fire. Nadat spelers de geheime NERF-trainingsfaciliteit betreed hebben, barst de actie al snel los. Ze zullen snel tot de ontdekking komen dat het van uiterst belang is om de juiste blaster voor iedere klus uit te kiezen. Met de juiste blaster op het juiste moment kunnen ze grote overwinningen behalen, als ze ten minste niet overmeesterd worden door personages in de game die nog beter met een blaster overweg kunnen.

In NERF N-Strike moeten spelers zich een weg banen door verschillende kamers. In deze kamers moeten ze een aantal missies volbrengen en vijanden verslaan. Pas daarna mogen ze door naar het volgende level. Een aantal voorbeelden van missies zijn “Dawn of Machines” waarbij spelers over een lange afstand met hun NERF blaster moeten schieten en “Onslaught”, waarbij spelers op het scherm bewegende doelwitten zullen zien. Deze doelwitten moeten zo snel mogelijk geraakt worden. NERF N-Strike biedt multiplayer mogelijkheden, zodat maximaal vier spelers het al schietend tegen elkaar op kunnen nemen en kunnen bepalen wie de allerbeste Elite Striker is.

NERF N-Strike voor de Wii komt gebundeld met de NERF SWITCH SHOT EX-3 blaster op de markt. Als je nog meer plezier wilt beleven met meerdere spelers, dan kun je aanvullende SWITCH SHOT EX-3 blasters kopen. Deze zijn verkrijgbaar in speelgoedwinkels en kunnen apart aangeschaft worden. Zowel de computergame als de blaster liggen inmiddels in winkels door het hele land. NERF N-Strike is door PEGI geclassificeerd als 7+.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box