Naughty Dog werkt aan meerdere singleplayer-games

thumbnail

Naughty Dog werkt aan diverse singleplayer-games op dit moment. Dat heeft Neil Druckmann gezegd in een gesprek met de LA Times. Vrij vertaald laat de man weten dat ze niet bekend willen staan als enkel de ‘Last of Us’-studio. Men werkt dan ook aan meerdere singleplayer-games, waarbij het erop lijkt dat het gaat om nieuwe franchises. Details hierover zijn er nog niet.

Naughty Dog is een prominente Amerikaanse gameontwikkelaar die bekend staat om het creëren van baanbrekende en invloedrijke videogames. Opgericht in 1984 door Andy Gavin en Jason Rubin, begon de studio met het ontwikkelen van eenvoudige games voor verschillende platforms. Echter, de doorbraak kwam in de jaren ’90 met de lancering van de Crash Bandicoot-serie voor de originele PlayStation. Deze kleurrijke en avontuurlijke platformgame werd al snel een iconische titel en legde de basis voor Naughty Dog’s reputatie als meestervertellers met een scherp oog voor detail en gameplay. De successen van Crash Bandicoot werden gevolgd door de Jak and Daxter-serie, die de overgang naar de PlayStation 2 markeerde en zich onderscheidde door zijn naadloze open werelden en innovatieve gameplay-mechanieken.

In de jaren 2000 en 2010 verlegde Naughty Dog opnieuw grenzen met de introductie van de Uncharted-reeks en The Last of Us. Uncharted, een serie actie-avonturengames, combineerde filmische presentatie met spannende schatzoektochten en diepgaande personages. De serie, met Nathan Drake als protagonist, werd geprezen om zijn graphics, verhaalvertelling en actievolle gameplay. The Last of Us, uitgebracht in 2013, ging nog een stap verder door een meeslepend en emotioneel verhaal te vertellen in een post-apocalyptische setting. Deze game werd alom geprezen voor zijn narratieve diepgang, karakterontwikkeling en intense sfeer. Beide series hebben talloze prijzen gewonnen en hebben Naughty Dog gevestigd als een van de meest gerespecteerde en invloedrijke gameontwikkelaars in de industrie.

 • 5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2905
  17 dagen geleden

  Goed nieuws,Want heb het zelf niet zo met spellen waarbij de focus op multiplayer ligt.Naughty Dog is ook erg goed met verhalen en die wil ik allemaal ervaren in singleplayer.

  Yellow13NL
  Lid
  744
  17 dagen geleden

  Nou snap ik die remasters en updates van de afgelopen jaren ook wel. Die games zijn al een tijdje in ontwikkeling, maar moeten enkel en alleen nog aangekondigd worden. Wanneer daar duidelijkheid over komt, dan snap je ook waarom er nog geen The Last of Us 3 is en de focus lag op het toekomstbestendig maken van de wat oudere games. Dat is goedkoper en kan met minder mensen, terwijl de rest van het team dan de focus heeft op de nieuwe games. Heel benieuwd wat er de komende maanden allemaal nog aangekondigd zou kunnen worden.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx