NACON brengt partners op de hoogte dat The Sinking City terugkeert naar winkels

thumbnail

Een geschil tussen NACON en Frogwares over de interpretatie van het uitgeefcontract voor de videogame “The Sinking City” is sinds enkele maanden in afwachting bij de Franse rechtbanken. Omwille van de transparantie wil Nacon zijn partners en klanten informeren dat op 28 oktober 2020 een eerste afdwingbare beslissing is genomen door het Hof van Beroep van Parijs.

Het Hof oordeelde dat Frogwares het contract op een “duidelijk onwettige” manier had opgezegd en dat het daarom als “voorzorgsmaatregel de voortzetting van het contract beval (…) tot het verlopen ervan of totdat er een besluit is genomen over de schending van dit contract.” Ook beval het Hof Frogwares Ireland “af te zien van enige actie die schending van dit contract inhoudt en zich te onthouden van elke handeling die de voortzetting ervan belemmert (…) “.

Bevestigd in zijn verwachtingen door deze beslissing en ongeacht de tijd die nodig is om dit geschil definitief op te lossen, zet NACON zijn actie ter verdediging van zijn rechten voort. Naar aanleiding van deze rechterlijke beslissing heeft NACON platforms en sites gevraagd de game The Sinking City weer online te zetten zodat niemand wordt gedupeerd door deze situatie. Daarbij wordt wel gespecificeerd dat voor zover sommige van de online-opties van de game afhankelijk zijn van Frogwares’ goede wil om te presteren, hun afwezigheid niet aan NACON kan worden toegeschreven.

Vanaf vandaag is The Sinking City weer te koop in de Microsoft Store voor Xbox One. De game keert op een later tijdstip terug naar Steam (pc) en de PlayStation Store (PS4).

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box