MTV Games en EA gaan op tournee met Rock Band Unplugged op de PSP

thumbnail

Harmonix, de grootste muziekgame-ontwikkelaar ter wereld, MTV Games, onderdeel van MTV Networks van Viacom, en distributiepartner Electronic Arts Inc. hebben vandaag aangekondigd Rock Band Unplugged exclusief uit te brengen voor de PSP (PlayStation Portable). De game wordt op 9 juni 2009 in Europa en Noord-Amerika op de markt gebracht.

“Rock Band Unplugged is een revolutie in de muziekband-gameplay, maar natuurlijk wel in de stijl van de welbekende Rock Band-consolegames”, zegt Bob Picunko, senior vice-president van Electronic Games voor MTV Games. “Voor Harmonix is games ontwikkelen synoniem met vernieuwen en verrassen. We zijn dan ook razend enthousiast dat we weer een primeur hebben: je kunt nu rechtstreeks vanuit je Rock Band-game online muziek kopen.”

Met Rock Band Unplugged heb je een complete band-ervaring in handen. Deze game is de ultieme combinatie van de traditionele ‘beat match’-gameplay en de belangrijkste kenmerken van Rock Band en Rock Band 2, zoals overdrive en akkoorden. In Rock Band Unplugged bespeel je instrumenten niet met een apart randapparaat, maar met je handen. Je kunt dus meteen aan de slag met gitaar, bas, drums en zang. Daarnaast kun je een complete Rock Band-ervaring verwachten, waarin je helemaal kunt opgaan in uitgebreide speltypen zoals World Tour, Band Survival en Warm Up. Je kunt bovendien je eigen personages maken.

Rock Band Unplugged beschikt over ruim 40 master-opnames, waaronder negen nieuwe nummers die eerst exclusief worden uitgebracht voor deze PSP-game. Spelers van de consoleversies van Rock Band kunnen deze content pas later downloaden. Ook kun je in Rock Band Unplugged voor het eerst rechtstreeks vanaf je PSP content kopen in een speciale online winkel (deze draadloze functionaliteit wordt alleen ondersteund in Europa en Noord-Amerika). Je gebruikt gewoon je bestaande PlayStation Network-account om nieuwe nummers te kopen, net als op de consoleversies van Rock Band. Je kunt ook op je computer naar PlayStation Store gaan om nummers te kopen.

De tracks hieronder worden eerst exclusief voor Rock Band Unplugged op de PSP uitgebracht. Daarna zullen ze ook beschikbaar worden voor de andere platforms:

– 3 Doors Down – “Kryptonite”
– AFI – “Miss Murder”
– Alice in Chains – “Would?”
– Audioslave – “Gasoline”
– Black Tide – “Show Me the Way”
– Blink 182 – “What’s My Age Again”
– Freezepop – “Less Talk More Rokk”
– Jackson 5 – “ABC”
– Tenacious D – “Rock Your Socks”

Of je nu een muziekfan of een echte gamer bent, Rock Band is het ultieme platform om te rocken. De game daagt je uit een band samen te stellen en daarmee op tournee te gaan. Groei uit tot een superster die bakken met geld verdiend en leer een instrument bespelen of zingen. Rock Band bevat meer master-tracks van de grootste rockartiesten ter wereld dan welke muziekgame dan ook. Alternative rock, classic rock, heavy-metal of punk: alle genres zijn vertegenwoordigd.

Rock Band Unplugged wordt ontwikkeld door Harmonix in samenwerking met Backbone Entertainment (een studio van Foundation 9 Entertainment) en is gebaseerd op de bekroonde Rock Band-gameserie.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box