Miyamoto geeft afkeurende mening rondom PlayStation Home

thumbnail

Nintendo’s topman Miyamoto heeft via de website van Computerandvideogames laten weten wat hij vind van de service die Sony introduceert met het Home-systeem. Zo zegt hij dat hij het een voorbeeld vindt van Sony’s ‘Mii-too’ gedachten. “Wij hebben een dergelijk systeem echter al enige tijd geleden afgekeurd en gaan dan ook bewust niet voor een vergelijkbare virtuele wereld zoals Sony”, zo zegt de Nintendo woordvoerder. Met de PS3 Home service is het, voor de duidelijkheid, mogelijk om in een virtuele wereld rond te lopen om daar vrienden te ontmoeten, te communiceren, je huis in te richten, achievements te laten zien en samen te gamen.

Miyamoto gaat verder en zegt de traditionele weg een stuk beter te vinden met de huidige Mii-characters die ontwikkeld kunnen worden. “Het is een cultureel fenomeen dat door de core gamers zeker goed opgenomen zal zijn. We zijn ook pas in het beginstadium aangekomen en we mogen nog heel wat gaan verwachten in het Wii-universum met de Mii’s”, aldus Miyamoto.

“Miis have become a cultural phenomenon in their own right, appealing well beyond the traditional core gamer audience, and the process of populating them across the Wii universe is just beginning.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx