Miljoenensucces van de Ology boekenserie naar de Wii en DS

thumbnail

Codemasters, toonaangevend ontwikkelaar en uitgever van succesvolle computergames als DTM Race Driver en Colin McRae: DIRT, en The Templar Company PLC, het moederbedrijf van Templar Publishing, hebben vandaag een wereldwijde licentie-overeenkomst aangekondigd. Deze wordt gebruikt om een serie videogames gebaseerd op de ‘Ology serie van Templar, waarvan meer dan 14 miljoen exemplaren zijn verkocht, uit te brengen.

De overeenkomst houdt in dat Templar Publishing’s bestsellers Dragonology, Wizardology en Pirateology, elk een fascinerend en vermakelijk encyplopedisch dagboek gevuld met een scala aan materialen en papieren extra’s, worden uitgegeven als individuele gametitels, exclusief voor de Wii en de Nintendo DS.

Codemasters brengt twee versies uit van iedere game, één voor de Wii, welke gericht is op de actie in het spel, en één voor de Nintendo DS, welke gericht is op de verkennende gameplay in de vorm van een interactief boek. Dragonology wordt de eerste titel in de serie en wordt verwacht in de tweede helft van 2008.

“Het bereik van Codemasters in de family entertainment categorie wordt met deze titel nog sterker. Deze samenwerking laat nogmaals zien hoe we contstant groeien en werken aan de diversiteit van onze portfolio,” zei Barry Jafrato, Senior Vice President of Brand, Codemasters.

“Iedere titel is gebaseerd op een populair fantasythema en biedt een waar leesgenot door haar rijke inhoud. Dragonology, Wizardology en Pirateology zijn enorme entertainmenttitels die de perfecte basis vormen voor een originele en creatieve game-ervaring.”

“Het ‘Ology boekenmerk is een krachtig actueel merk en we streven er altijd naar om samen te werken met getalenteerde creatieve partners,” gaf Richard Scrivener, Commercial and Operations Director van Templar Publishing, als commentaar.

“Al vanaf het eerste moment waren we onder de indruk van de combinatie van Codemasters’ passie voor het product en hun wereldwijde bereik.”

Dragonology: the Complete book of Dragons, geschreven door Dugald A Steer, is voor het eerst uitgegeven in 2003, om vervolgens wereldwijd in 32 talen te worden uitgegeven waarvan meer dan 5.7 miljoen exemplaren zijn verkocht. In de V.S., waar de serie wordt uitgegeven door Candlewick Press, zijn Dragonology, Wizardology en Pirateology allemaal New York Times bestsellers geweest en de ‘Ology serie is recent genoemd in de Wall Street Journal als “een enorm publishing fenomeen”. Kijk voor meer informatie over de ‘Ology serie op de website; www.ologyworld.com.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx