Microsoft werkt aan AI-chatbot die support moet vervangen

thumbnail

Microsoft werkt aan een AI-chatbot die de plek van de consumenten support-medewerkers zou kunnen innemen. Volgens The Verge is het bedrijf al bezig met het testen van de AI-chatbot. De bot wordt de Xbox Support Virtual Agent genoemd is wordt intern bij Microsoft uitgeprobeerd. Als de tests succesvol zijn kan de AI-assistant zelfs medewerkers vervangen.

Xbox General Manager van de gaming-afdeling, Haiyan Zhang zegt via de VGC dat de chatbot inderdaad bestaat. “Het is een intern prototype van een geanimeerd karakter dat Xbox Support-topics kan beantwoorden met zowel stem als tekst. Dit maakt het makkelijker voor ons om spelers snel te helpen. En dat met een natuurlijk geluid. Deze kan daarnaast bepaalde informatie van de Xbox Support-pagina’s afhalen.”

Xbox biedt uitgebreide ondersteuning voor gamers, zowel technisch als gemeenschapsgericht. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de Xbox-ondersteuning:

Klantenservice: Xbox heeft een toegewijd team van klantenservicemedewerkers die beschikbaar zijn via verschillende kanalen, zoals telefonische ondersteuning, e-mail en live chat. Ze helpen bij technische problemen, accountvragen en algemene vragen over het Xbox-ecosysteem.

Xbox-ondersteuningswebsite: Op de officiële website van Xbox vind je uitgebreide bronnen, zoals veelgestelde vragen, probleemoplossingsgidsen, handleidingen en forums waar gebruikers elkaar kunnen helpen.

Community-ondersteuning: De Xbox-community is zeer actief en behulpzaam. Naast officiële ondersteuning bieden andere gebruikers vaak nuttige tips en oplossingen voor problemen op online fora en sociale media.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx