Microsoft kondigt einde aan van MS Paint

thumbnail

Start, uitvoeren, mspaint, zal binnenkort tot het einde behoren in Windows. Microsoft heeft namelijk bekend gemaakt dat het programma geen updates meer zal krijgen en zelfs uit Windows gehaald zal worden. Dit zal waarschijnlijk later dit jaar gebeuren. Paint werd in 1985 voor het eerst gelanceerd en bestond tot dusver in alle versies van Windows, zelfs server-edities. Microsoft heeft wel al een opvolger, namelijk Paint 3D, waarmee je ook 3D-afbeeldingen kunt maken. Echter is het niet vergelijkbaar met Paint zoals we dat nu kennen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Gaat niet helemaal weg. De applicatie komt in de Windows Store, maar het wordt op den duur vervangen door het UWP alternatief.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Vroeger als kind eindeloos plezier gehad in Paint, tegenwoordig inderdaad alleen maar gebruikt voor af en toe een printscreen….Wel zonde dat het helemaal weggaat!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Omdat UWP Pain 3D het vervangt.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Waarom zouden ze het helemaal uit Windows verwijderen? Geen updates meer snap ik, maar het is toch altijd handig om idd voor print screens te gebruiken

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Zonde, hoop dat het toch nog blijft in de huidige vorm, maar dan zonder updates. Gebruik het zo vaak voor snel even ‘n printscreentje op te slaan of iets simpels te bewerken.


  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx