Microsoft kondigt backwards compatibility en Oculus-samenwerking aan

thumbnail

Vanavond heeft Microsoft tijdens haar persconferentie op gamesbeurs E3 in Los Angeles nieuwe games en nieuws over Xbox aangekondigd. Met deze mail willen we je op de hoogte brengen van het belangrijkste nieuws, in de bijlage vind je een volledig overzicht in het originele Engelstalige persbericht.

Naast veel nieuwe exclusieve Xbox One games maakte Microsoft bekend dat het dit jaar mogelijk wordt om bepaalde Xbox 360-games te spelen op Xbox One (Backward Compatibility). Xbox Live wordt voorzien van een aantal nieuwe mogelijkheden die de beleving van de gamers gaat verbeteren en HoloLens gaat de Minicraft-wereld tot leven brengen.

Hieronder vind je een samenvatting van het belangrijkste nieuws.

Nieuwe games, exclusief op Xbox
In de loop van dit jaar komen een flink aantal nieuwe exclusieve games voor Xbox uit, waaronder: Halo 5: Guardians, Forza Motorsport 6, Rise of the Tomb Raider, Gears of War Ultimate Edition, Fable Legends, The Rare collection, en ReCore.

Backward Compatibility
Op Xbox One wordt vanaf dit najaar ook mogelijk bepaalde Xbox 360 games te spelen. Met deze backward compatibility krijgt de Xbox One gamer een nog groter aanbod aan games tot zijn beschikking.

Meer mogelijkheden Xbox Live
Xbox Live members krijgen de mogelijk om met meer gamers in één game tegelijk in actie te komen en binnenkort is het ook moeglijk op verschillende apparaten in cross-device multiplayer te spelen. Je voortgang wordt automatisch gesynchroniseerd op de verschillende devices.

Xbox Elite Wireless Controller
Een nieuwe controller die reactiesnelheid verhoogt en volledig naar persoonlijke wensen in te stellen is. Naast Xbox One is de controller ook te gebruiken met Windows 10-apparaten. Met de app is de controller volledig aan te aanpassen aan ieder game scenario.

HoloLens
Microsoft gaf een voorproefje van een nieuwe Minecraft-versie die speciaal ontwikkeld is voor HoloLens. Tijdens de presentatie was te zien hoe de Minecraft wereld tot leven komt met hologrammen.

Virtual Reality
Microsoft gaat samenwerken met Valve VR, dit werd aangekondigd nadat vorige week al een samenwerking met Oculus Rift bekend werd gemaakt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Sony is echt een overhyped armoedebedrijf, dat blijkt wel met deze E3. Goed gedaan MS!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  De controller is ook het enige wat mooi is, daar is het wel mee gezegd.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  De demo van de HoloLens met Minecraft zag er geweldig uit. Ben benieuwd naar verdere aankondigingen. 8)

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  En de discussie wie n betere controller heeft is ook afgelopen,de nieuwe elite contr. Is te gruwelijk!!! Iets goeds mag wel wat kosten!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Goede zet van Microsoft om de backwards compatibility te gaan brengen. Heeft toch wel een meerwaarde.


  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box