Meer info omtrent controls in No More Heroes’ Paradise

thumbnail

Tak Fujii, Producer voor KONAMI’s aangekondigde titel No More Heroes: Heroes’s Paradise, komt met nieuws over de mate van controle met betrekking tot deze PlayStation 3 game.

No More Heroes: Heroes’ Paradise is de eerste KONAMI arcade-actie titel die gebruik maakt van Sony’s nieuwe PlayStation Move motion-control systeem, waardoor volgens Tak Fujii er een ongelooflijke mate van nauwkeurigheid mogelijk is in deze nieuwe game. “Toen we bezig waren met het controlesysteem, hebben we geëxperimenteerd met de verschillende soorten bewegingen die de Move kan onderscheiden,” aldus Tak Fujii. “We wilden in ieder geval niet de besturing zo gecompliceerd maken dat het afleidt van de kern van het spel. Daarom besloten we niet een vertaling te maken van het huidige besturingssysteem naar Move, maar leek het ons logischer om een speciaal besturingssysteem te ontwikkelen dat specifiek afgestemd is op deze nieuwe hardware.”

Tijdens de evaluatie bleek het onnodig om bij alle Katana-bewegingen te zwaaien met de Move Controller. Dus besloot het team dat alleen te doen bij de grote acties zoals de fantastische zogenaamde finishing moves in de game om zo een meer vloeiende gameplay te verkrijgen.

Het resultaat is een spel dat de gebruiker in staat stelt te vechten met bijzonder realistische bewegingen. Terwijl de speler Travis Touchdown – de held van de game die lekker tekeer gaat met zijn Katana – in stelling brengt voor het gevecht, begeleid je als speler iedere zwaai en steekbeweging, waarbij je kan kiezen uit hogere en lagere aanvallen. Tak Fujii is ervan overtuigd dat door alle extra tijd en werk die eraan zijn besteed ervoor hebben gezorgd dat No More Heroes: Heroes’ Paradise een betere game is geworden. “Ik denk dat het vooral belangrijk is om een soort natuurlijke vertaling te maken van het gewicht van de Move controller in je hand met wat er te zien is op het scherm. Want de Katana is zo licht en kan daardoor gemakkelijk worden bewogen en dat moet je ook weer terugzien in de snelheid waarmee je de katana kan hanteren. Dit gold ook voor de vibrerende elementen van de Move controller die aangeven wanneer je iets geraakt hebt, zodat je als speler meteen voelt wat voor acties je hebt gemaakt.”

No More Heroes: Heroes’ Paradise komt uit op de PlayStation 3 in mei.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx