Meer Brain Training met bende aan informatie

thumbnail

Het trainen van het brein is sinds Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein? in de zomer van vorig jaar in Europa verscheen een wereldwijde activiteit geworden. Deze trend zette zich door in 2007: meer dan tien miljoen mensen hebben de hersentraining inmiddels in hun dagplanning opgenomen. Zoals met iedere oefening, is voortdurende training nodig om actief te blijven – en nu kun je doorgaan met trainen dankzij het tweede deel in de Brain Training-serie: Meer Brain Training van Dr. Kawashima: Hoe oud is jouw brein? Met volledig nieuwe oefeningen en hersenleeftijdstests, zal deze titel zelfs voor de best getrainde grijze massa’s een uitdaging vormen, wanneer het programma op 29 juni 2007 in Europa wordt gelanceerd.

Mensen van alle leeftijden, ook al spelen ze normaliter geen videospellen, hebben plezier beleefd aan Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein?. Deze originele softwaretitel is, net als het binnenkort te verschijnen Meer Brain Training, gebaseerd op onderzoek van de vooraanstaande Japanse neurowetenschapper Dr. Kawashima. Beide titels zijn ontworpen om je te helpen je hersenen te stimuleren en je geheugen-, reken- en observatievaardigheden te verbeteren. Gebruikers kunnen hun hersenen trainen door slechts enkele minuten per dag oefeningen te doen, of het nu onderweg naar het werk is of thuis op de bank.

Meer Brain Training maakt gebruik van dezelfde formule als zijn voorganger. Je houdt de Nintendo DS vast als een boek en wordt uitgenodigd tien minuten per dag je hersenen actief te houden met uitdagende nieuwe oefeningen. Deze oefeningen maak
je met behulp van het unieke en intuïtieve touchscreen en de ingebouwde microfoon van de Nintendo DS. Alle oefeningen van deze software zijn gebaseerd op makkelijk uit te voeren rekenkundige, cognitieve en taalgerelateerde taken. De hersenleeftijdstest meet de snelheid en nauwkeurigheid waarmee je deze eenvoudige opdrachten uitvoert en stelt op basis van deze gegevens je hersenleeftijd vast. Aan de hand van het resultaat wordt een programma opgesteld dat je helpt je hersenen te stimuleren. Dankzij de hersenleeftijdstest kun je je voortgang bijhouden op de ingebouwde kalender.

De hersenleeftijdstests zijn compleet vernieuwd voor deze titel. Je hersenen worden getest in drie willekeurig gekozen oefeningen, waaronder het klassieke Steen, papier, schaar, waarin je moet winnen of verliezen van het getoonde voorwerp door de juiste positie te noemen, 5×5 onthouden, waarin je de positie van getallen op het scherm moet onthouden, en Snelle symbolen, dat je geheugen van symbolen in associatie met specifieke getallen beproeft. Meer Brain Training biedt tal van leuke nieuwe trainingsoefeningen, waaronder Wisselgeld, dat je uitdaagt om op dagelijkse basis zo snel mogelijk de juiste hoeveelheid wisselgeld te berekenen bij verschillende transacties, Rekentekens, een variatie op de klassieke ‘20 berekeningen’-test, en Meesterwerk spelen, waarin je de pianotoetsen op het touchscreen aanraakt die corresponderen met de noten op het bovenste scherm. Door dagelijks te trainen kun je nieuwe oefeningen vrijspelen, waardoor er nog meer activiteiten beschikbaar komen met verschillende moeilijkheidsgraden.

In Meer Brain Training kun je ook met je familie en vrienden spelen. Met gebruik van slechts één Game Card kunnen twee tot zestien spelers meedoen aan vier verschillende oefeningen. Je kunt anderen een selectie uit verschillende oefeningen voorschotelen, om te zien wie de scepter zwaait over de werelden van rekenen, geheugen en observatie. Ook kunnen drie tot zestien spelers elkaars artistieke vaardigheden beproeven in een plaatjesquiz, waarbij spelers de tekeningen van hun medespelers beoordelen om tot een winnaar te komen.

De favoriete puzzel, sudoku, beleeft een welkome terugkeer in deze nieuwe titel. Dit onderdeel bevat meer dan honderd puzzels om je in vast te bijten, verdeeld over drie moeilijkheidsgraden: Basis, Gemiddeld en Geavanceerd! Meer Brain Training van Dr. Kawashima: Hoe oud is jouw brein? is compleet in het Nederlands uitgevoerd en verschijnt op 29 juni 2007 in Europa. De verwachte verkoopprijs bedraagt ongeveer €30. Het spel is te spelen op de Nintendo DS Lite, deze spelcomputer is verkrijgbaar voor een verwachte verkoopprijs van €149.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box