Mass Effect 3 vanaf nu verkrijgbaar

thumbnail

De eerste kaskraker van 2012 ligt nu in de winkel! Mass Effect 3 van BioWare, een label van Electronic Arts Inc., is in Nederland vanaf vandaag verkrijgbaar. De langverwachte game is door recensenten geprezen om de uitgebreide, interactieve verhaallijnen en de intense actie. Mass Effect 3 heeft wereldwijd al meerdere perfecte scores gekregen, onder andere van MSNBC, Game Informer, USA Today, G4 TV, Eurogamer (UK), The Guardian (UK), Official Xbox Magazine (UK), PlayStation Official Magazine (UK), Eurogamer (IT), Game Reactor (Zweden) en Atomic Gamer (AUS). Entertainment Weekly verkondigde zelfs dat “Mass Effect 3 niet alleen een belangrijk evenement voor de game-wereld is, maar voor de gehele popcultuur”.

“Mass Effect 3 is het begin, midden en einde van een complete oorlog om de Melkweg te redden, en het team heeft zich niet ingehouden”, zegt Dr. Ray Muzyka, medeoprichter van BioWare en General Manager van het BioWare-label van EA. “De actie is intenser en heftiger dan ooit. De aanpassingsmogelijkheden zijn uitgebreid en allesbepalend. Verder moet je in de krachtige verhaallijnen belangrijke beslissingen nemen die meer consequenties hebben dan ooit. Of je nu een Mass Effect-veteraan bent of voor de eerste keer ten strijde trekt; dit is het perfecte moment om te beginnen met spelen”.

Casey Hudson, Executive Producer van de Mass Effect-serie voegt toe, “Ik ben ontzettend trots op de prestaties van ons team voor Mass Effect 3. Dit is het beste werk dat we ooit hebben afgeleverd. We kunnen niet wachten tot de fans eindelijk de game kunnen spelen en de avonturen van Commander Shepard zelf kunnen ervaren”.

In Mass Effect 3 word je in een grootscheepse galactische oorlog geworpen om het heelal te redden van een oeroud buitenaards ras, de zogenaamde Reapers. Je neemt de rol aan van commandant Shepard, een door de oorlog getekende veteraan die er alles aan doet om deze vijandige overmacht te elimineren. Met een team van uitstekende, geharde soldaten aan je zijde beslis je zelf hoe je de aarde gaat heroveren. Je kiest zelf je wapens en vaardigheden en bepaalt ook welke relaties je aangaat of juist verbreekt. Mass Effect 3 beschikt ook over het Galaxy at War-systeem, zodat je de galactische oorlog op meerdere fronten kunt vechten. Met dit introduceert de franchise niet alleen een coöp-multiplayer, maar ook nog eens twee exclusieve iOS-apps; de third-person-shooter Mass Effect Infiltrator en Mass Effect 3 Datapad. Je voortgang in deze apps is van invloed op de hoofdcampagne, en helpt je om als Commander Shepard de krachten van de Melkweg te bundelen om de Reaper-dreiging voor eens en altijd af te slaan.

BioWare brengt deze week ook Mass Effect 3: From Ashes uit. Dit downloadbare contentpakket maakt deel uit van de Mass Effect 3 N7 Collector’s Edition en Mass Effect 3 Digital Deluxe Edition. BioWare brengt dit pakkende nieuwe avontuur nu uit voor alle gamers die deze edities niet hebben kunnen bemachtigen.

In Mass Effect 3: From Ashes ontdekt Commander Shepard een oud Prothean-artefact dat de oorlog om de Aarde een compleet nieuwe draai kan geven. Deze gevaarlijke missie speelt zich af in de laatste uren van de aarde. Je moet de verloren gewaande technologie zien te vinden en naar een vergelegen mensen-kolonie afreizen om het artefact veilig te stellen voordat Cerberus, een duistere pro-mens organisatie, het aanwendt voor hun eigen veroveringsstrategie. Deze optionele content wordt geleverd bij de Mass Effect 3 N7 Collector’s Edition of Mass Effect 3 Digital Deluxe Edition, maar kan vanaf vandaag ook apart worden aangeschaft voor PC of bij Xbox LIVE en PlayStation Network voor € 9,99 of 800 Microsoft Points.

De Mass Effect-serie is een van de meest bekroonde games aller tijden en heeft meer dan 200 internationale prijzen in de wacht gesleept. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  8 maanden geleden

  Speel hem al 3 dagen en hij is echt vet. Wel wat kritiekpuntjes, zitten behoorlijk veel game brekende glitches in. Bepaalde acties die niet getriggered worden waardoor je een level niet kan completen. Meerdere keren gebeurd waardoor je missies moet restarten in de hoop dat het dan wel goed gaat. Cover systeem die niet helemaal vloeiend loopt, minder dan in deel 2. Geweer die je niet kan holsteren, beetje irritant als je even een level wil afzoeken. En de DLC is absoluut geen 800 msp waard! Kreeg em er gratis bij bij de CE, maar zou me behoorlijk bekocht voelen… Lees verder »


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x