Mario vliegt naar een ander sterrenstelsel

thumbnail

Het is een kleine stap voor een man, maar een gigantische sprong voor Mario. De loodgieter wordt de ruimte in gelanceerd in de ultieme Mario-beleving op de Wii: Super Mario Galaxy. Mario is het beroemdste videogamepersonage aller tijden, met tot dusver meer dan 185 miljoen verkochte spellen. Nu speelt hij de hoofdrol in de meest gewilde 3D-avonturentitel die speciaal is ontwikkeld voor Wii. Je komt samen met Mario in de buitenste regionen van de ruimte terecht en verkent in dit verbluffend mooie avontuur talloze sterrenstelsels in alle hoeken van het heelal. Door gebruik te maken van de innovatieve Controllers van de Wii, bestuur je Mario op een buitenaards nieuwe manier. Beleef de evolutie van platformspellen, met een ervaring die het genre opnieuw definieert. Super Mario Galaxy wordt in Europa gelanceerd op 16 november 2007, exclusief voor Wii.

Princess Peach is opnieuw gevangen genomen door Mario’s aartsvijand Bowser. Dit keer is zij meegenomen naar het centrum van het universum. Het is aan jou om in de huid van Mario te kruipen en te zorgen dat ze veilig kan terugkeren! Je wordt wakker op een planeet, genaamd ‘gateway to the starry sky’. Je bent echter niet alleen: je ontmoet Rosalina die Mario om hulp vraagt en een ster met hem meestuurt om hem te vergezellen in zijn avontuur. Deze metgezel leert Mario de Spin te gebruiken: een speciale beweging, waarmee Mario gedurende zijn avontuur elementen op planeten kan manipuleren.

Het gebruik van de Wii-afstandsbediening en de Nunchuk zorgt ervoor dat alle Mario-fans – oude en nieuwe – Super Mario Galaxy zowel uitdagend als intuïtief zullen vinden. Mario’s bewegingen worden bestuurd met de analoge richtingsstick op de Nunchuk en de A-knop op de Wii-afstandsbediening wordt gebruikt om te springen. Interactie met Mario’s omgeving is mogelijk door kleine en simpele schudbewegingen te maken met de Wii-afstandsbediening. Je maakt eveneens gebruik van de aanwijzer op de Wii-afstandsbediening, die op je scherm wordt
vertegenwoordigd door een blauwe ster. Deze stelt je in staat om Star Bits te verzamelen, die verspreid zijn over de sterrenstelsels en achtergelaten worden door verslagen vijanden. Ze zijn erg nuttig voor Mario, want hij kan ermee op vijanden schieten om ze te verdoven, maar ze kunnen ook geheime levels openen, wanneer ze aan het bijzondere sterrenras Luma gevoerd worden!

De Spin, de nieuwe beweging die Mario van Rosalina leert, wordt geactiveerd door met de Wii-afstandsbediening te schudden. Hiermee kun je elementen manipuleren op bezochte planeten, vijanden op je pad verdoven en extra hoog springen als je de beweging gebruikt terwijl je springt. Ook kan Mario enkele, dubbele en zelfs drievoudige sprongen uitvoeren; de atmosfeer in de ruimte stelt Mario in staat om zijn doelen te bereiken door stunts uit te halen die de zwaartekracht tarten. Mario kan ook als een raket van planeet naar planeet schieten door gebruik te maken van Launch Stars, en Pull Stars vastpakken om van het ene zwaartekrachtloze gat naar het andere te slingeren.

Er is een overvloed aan verschillende en opwindende sterrenstelsels om te verkennen. Je moet sterren verzamelen door levels te voltooien en ze gebruiken om de volgende stap in je reis door het universum te openen. Aangezien ieder sterrenstelsel zijn eigen unieke gevaren heeft, moet je leren je snel aan te passen. Alleen zo kun je het hoofd bieden aan de uitdagingen die je op je pad vindt. In je interstellaire avontuur krijg je te maken met sterrenstelsels zonder zwaartekracht in het diepst van de ruimte, maar ook met gesmolten vuurplaneten, ijstoendra’s en bekende locaties uit het Mario-universum. Met zoveel afwisseling en verbluffende beelden is Super Mario Galaxy hèt spel voor Wii om de komende feestdagen naar uit te kijken.

Je moet niet alleen de zwaartekracht in overweging nemen, maar ook de verschillende power-ups en volledig nieuwe pakken met speciale vaardigheden die dit spel naar een nieuw niveau tillen! Vind een gestreepte paddenstoel en Mario verruilt zijn bekende overall voor het pak van Bee Mario. Daarmee krijgt hij de vaardigheid om gedurende een bepaalde tijd te zweven en nieuwe gebieden te bereiken, zolang hij maar niet nat wordt! Vind een witte paddenstoel en hij wordt Boo Mario: hij kan dan, telkens wanneer er op de A-knop wordt gedrukt, omhoog zweven. Als je met de Wii-afstandsbediening schudt, wordt Bee Mario onzichtbaar en kan hij dwars door muren lopen, alsof ze er niet zijn.

Super Mario Galaxy is leuk om alleen te spelen, maar nog leuker om samen met een vriend of familielid te doen! In het speciale speltype Co-Star kan een tweede speler een andere Wii-afstandsbediening gebruiken om een handje te helpen. Deze speler is in beeld terug te zien in de vorm van een tweede aanwijzer en kan belangrijke Star Bits verzamelen en vijanden tegenhouden. En als de spelers samenwerken, kunnen ze Mario extra hoog laten springen!

Super Mario Galaxy maakt zijn avontuurlijke reis door het universum en landt in Europa op 16 november 2007 op de Wii, voor een verwachte verkoopprijs van €50.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx