Makers Pokémon bekijken kopieergedrag van Palworld

thumbnail

Palworld is volgens velen een rip-off van Pokémon. Zelfs de characters zijn bijna niet te onderscheiden van de echte Pokémon-games. Het is dan ook niet gek dat de maker van de Pokémon-games reageert op de tegenhanger.

De cartoonwezens met geweren zijn een stuk gewelddadiger dan de wezentjes in Pokémon, maar The Pokémon Company vindt ze te veel lijken op haar characters. Het bedrijf laat weten dat het een onderzoek gestart is om te kijken of er auteursrechten geschonden worden. Men laat dan ook niet na om stappen te ondernemen waar nodig. De maker van Palworld zou inmiddels al doodbedreigingen hebben gekregen, zo lezen we via de NOS. De fans van Pokémon zijn dan ook allerminst te spreken over Palworld, dat nu voor de PC verkrijgbaar is.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2979
  5 maanden geleden

  Zat al te wachten totdat iemand het risico zou nemen om iets soortgelijks als pokemon te creëren.Zullen bij Nintendo nu druk bezig zijn met het verzamelen van informatie.

  patkick
  Lid
  930
  5 maanden geleden

  Dan zouden Battlefield, Call of Duty etc. ook te veel op elkaar lijken. The pokemon company is gewoon boos dat iemand het durft om ook een monsters verzamelende game te maken, die nu ook een hype heeft


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx