Lohan Nexl Blanc voor tweede keer tot wereldkampioen WRC eSports gekroond

thumbnail

Volgend op een intens seizoen met 12 kwalificatierondes tussen januari en augustus, is de Franse coureur Lohan “NEXL” Blanc (20 jaar) voor de tweede keer tot wereldkampioen WRC esports gekroond, na zijn eerste kroning in 2017.

Tijdens de grote finale, die werd georganiseerd door WRC Promoter en Bigben, namen negen van de beste coureurs het tegen elkaar op gedurende de Wales Rally GB van afgelopen weekend. Dit was het eerste esports-evenement dat parallel liep aan een echte, officiële competitie. De WRC esports Powered by Hyundai werd live uitgezonden, met commentaar van Becs Williams, de officiële WRC+ All Live-commentator, en René Butler, esport-caster, en vond plaats in het grandioze Llandudno-theater. De spelers streden in het recent uitgebrachte WRC 8, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship, onder optimale gaming-omstandigheden dankzij de simulators die werden geleverd door Playseat, Thrustmaster, NVIDIA en Nacon. De deelnemers bezochten ook enkele van speciale rally-stages buiten de e-Sports-competitie.

Dit seizoen werd gedomineerd door de Fin Mika “Mihalo” Laitinen met in totaal 6 gewonnen rondes en 10 podiumplaatsen, maar uiteindelijk eindigde hij op de vijfde plaats, elf seconden achter vierde-prijswinnaar Dylan “NOEL” Noel. De acht speciale kwalificatiestages werden gewonnen door Nexl (`37’37.775), die voorbleef op 2018-kampioen Jon Armstrong (+23 sec.). Beide kregen in de grote finale gezelschap van Peter “Subee203” Suborits en “Noel”.
Resultaten kwalificatie-uitdaging.

NEXL, de enige speler die zich in vier jaar voor vier finales kwalificeerde, domineerde ook de grote finale die bestond uit vier speciale stages, ondanks een penalty tijdens de eerste ronde (9 seconden vanwege het buiten de baan passeren van de finishlijn). De twee zeer lange speciale stages die volgden gaven hem ruimte de verloren tijd in te halen en een voorsprong te nemen op Jon Armstrong (+ 18 sec.) en Subee (+ 01min02) om het WRC esports Powered by Hyundai-kampioenschap voor een tweede keer te winnen.

NEXL won een Hyundai i20 ter waarde van €20.000,-, geleverd door Hyundai Motor Company. Hij kreeg de sleutels van deze auto uit handen van Scott Noh, de directeur van Hyundai Motorsport.

Vorig jaar wist de Fransman niet door te dringen tot de finale, ondanks dat hij de titel in 2017 had gewonnen met een controller. “Ik moest overstappen op het stuurwiel, omdat ik met een controller niet met de rest kon concurreren,” stelde hij.”Ik moest aan die manier van rijden wennen. Ik heb behoorlijk veel getraind en ik rijd er steeds beter mee. Het is de perfecte manier om terug te komen na vorig jaar!”
De coureur met de beste tijd op Brenig, de Hongaarse Peter “Subee203” Suborits, eindigde derde in het algemene klassement, voor de Fransman Dylan “Noel” Noël.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x