Little Battlers eXperience voor de 3DS komt op 4 september

thumbnail

In een wereld waarin robots meer zijn dan gewoon speelgoed, bindt een groep brugklassers de strijd aan met een duistere organisatie om de wereld van de ondergang te redden. Spelers kunnen het allemaal beleven in Little Battlers eXperience, een role-playing game met realtime vechtactie die op 4 september verschijnt voor de Nintendo 3DS-systemen. In dit spel genieten spelers van vrijwel eindeloze mogelijkheden om hun eigen LBX-robot aan te passen en ermee te vechten.

Little Battlers eXperience is de nieuwe hitserie van LEVEL-5 – de ontwikkelaar van series als Inazuma Eleven en Professor Layton – die ook een succesvolle anime, manga en speelgoedlijn omvat. Deze eerste game in de serie verschijnt voor de Nintendo 3DS en volgt het eerste seizoen van de tekenfilmserie. Dat speelt in 2046 en gaat over Van Yamano, een brugklasser die fan is van de handformaat LBX-modellen: speelgoedrobots die voorheen te gevaarlijk werden geacht om te besturen. Maar sinds de uitvinding van Battle Boxes – diorama’s die zijn gemaakt van een geavanceerd soort gewapend karton – kunnen kinderen in deze speciale arena’s hun op afstand bestuurbare LBX-robots veilig tegen elkaar laten strijden.

Het verhaal begint als een mysterieuze vrouw een speciaal “AX-00” model LBX aan Van toevertrouwt dat volgens haar de wereld kan redden… of vernietigen. Kort daarna begint Van een gevecht met een rivaal op school, in een poging om pantser-onderdelen voor zijn Achilles-set te winnen. Maar wanneer de kwaadaardige organisatie genaamd New Dawn Raisers het kostbare bezit van Van in het oog krijgt, wordt de inzet plots een stuk hoger – niet alleen voor Van en zijn vrienden maar voor de hele wereld!
Het aanpassen van robots is de sleutel voor het verslaan van je tegenstanders – of dat nu de New Dawn Raisers of je vrienden zijn. Met meer dan 130 verschillende modellen en meer dan 4.000 onderdelen om te verzamelen, kun je werkelijk unieke LBX-robots bouwen. Combineer wapens, pantsers en kerneenheden, en zie hoe je creatie tijdens gevechten tot leven komt.

Deze gevechten vinden plaats in de eerder genoemde Battle Boxes, die eruitzien als kijkdozen, maar in feite miniatuurwerelden herbergen. Terwijl je je LBX in een derdepersoons perspectief bestuurt, kun je je omgevingen in je voordeel gebruiken, en rennen en springen om je LBX naar de beste positie te manoeuvreren voor een goed getimede aanval. Houd er rekening mee dat elke actie – van stoten tot afstandsaanvallen – je Tension Gage vermindert, en als deze helemaal leeg is je kracht en snelheid sterk worden teruggebracht. Dus denk goed na over je acties en pas je speelstijl aan aan je LBX en zijn eigenschappen. Pas ook op bij zwaar beschadigde tegenstanders: je kunt een Breaking Blow riskeren om er definitief mee af te rekenen, maar als je je doel mist zal je LBX oververhit raken, waardoor je bewegingssnelheid vertraagt en je zelf een makkelijk doelwit wordt…
Tot 6 spelers kunnen deelnemen aan gevechten via draadloze communicatie, maar of je nu alleen speelt of met vrienden, houd er rekening mee dat LBX-robots tijdens gevechten aan slijtage onderhevig zijn. Als de Maintenance Gage volledig leeg is, zullen de LBX-onderdelen na een gewonnen gevecht minder Tune-up-punten krijgen, dus zorg dat je je LBX goed onderhoudt om hem in topvorm te houden om te vechten.

Vanaf de lancering tot juni 2016 komt elke week gratis aanvullende content beschikbaar via SpotPass. Spelers hoeven alleen maar hun Nintendo 3DS-systeem aan internet te verbinden om nieuwe LBX Cards, Quests en Capsule Toys te downloaden. Sommige LBX-modellen komen exclusief beschikbaar via Nintendo Zones, dus houd verdere aankondigingen hierover in de gaten!
Bouw de beste LBX in de wereld en zie je robot tot leven komen tijdens gevechten. Ga de strijd aan met de boosaardige New Dawn Raisers vanaf 4 september in Little Battlers eXperience voor de Nintendo 3DS-systemen.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box