Lewis praat over de Xbox 360, de PlayStation 3 en HD-DVD

thumbnail

Chris Lewis heeft eens gepraat met de mannen van SPIEGEL ONLINE over de toekomst en de tot nu toe behaalde resultaten van de Xbox 360. Eigenlijk wordt er meer vooruit gegeken dan naar de daadwerkelijke statistieken van dit moment. Op de vraag waarin gegist wordt naar het aantal verkochte Xbox 360 units wordt gezegd dat er in juni zo’n 4.5 tot 5.5 miljoen units verkocht zouden moeten zijn. Hij benadrukt wel dat Europa de belangrijkste speler is in het succes van de Xbox 360 console. Aan het einde van juni zouden daarnaast ook zo’n 80 high-definition games beschikbaar moeten zijn. In totaal zijn er al 30 landen die een launch van de Xbox 360 meegemaakt hebben.

Ook wordt er ingegaan op de HD-DVD randapparatuur die binnenkort beschikbaar gesteld zal worden. Zo zou deze geen HDMI-interface hebben en geen HD-DVD films afspelen. Lewis zegt echter dat de wensen van de klant allemaal vervult zullen gaan worden: There are interesting developments in the pipeline. We will make sure that the HD-DVD-peripheral device will meet all the requirements for consumers to enjoy high-definition DVD playback.

De PlayStation 3 wordt ook nog even in het interview betrokken. Zo wordt gezegd dat de PS3 Blu-Ray discs zal gaan draaien. Lewis zegt echter dat Microsoft voorlopig een wijs besluit genomen heeft met de keuze voor HD-DVD. Hij vergelijkt het een beetje met de VHS-strijd destijds. De HD-DVD is echter een flexibele keuze en de filmindustrie zal hoogstwaarschijnlijk gaan kiezen voor dit media-formaat, we zullen het zien…

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box