Lekker de portable piraat uithangen met Sid Meier’s Pirates!

thumbnail

Koester het oude en omarm het nieuwe. Het legendarische spel Sid Meier’s Pirates! zag in 1987 het levenslicht. Nu, twintig jaar later, kunnen na PC- en Xbox- ook PSP gamers zich storten in het piratenavontuur.

Met maar liefst twee miljoen verkochte exemplaren heeft Sid Meier’s Pirates wereldwijd tal van gamers een uniek kijkje gegeven in de piratenkeuken. Als één van de eerste titels combineerde deze action adventure game meerdere speelgenres. Van zwaardvechten tot roleplaying game-achtige scenes en strategische turn based actie: het leverde een avontuurlijke mix op waar menig gamer zich met hart en ziel in kon storten.

In Sid Meier’s Pirates! kruipt de speler in de huid van een piratenkapitein met een missie: de rijkste en meest gevreesde piraat worden die de mensheid ooit heeft gekend. Een bescheiden doel, maar het is zeker de moeite waard om een poging te wagen…

Tijdens het spel vindt er volop interactie plaats met interessante en gevaarlijke (rand)figuren. Mysterieuze puzzels, exotische locaties en krachtige allianties om te overleven… het is slechts een kleine greep uit de gameplay die ‘piraten-wannabees’ te wachten staat. Lang verhaal kort: met aardigheid en eerlijkheid als uitgangspunt, eindigt een piratenleven al snel in een fiasco. Er is wel één groot voordeel: elk nieuw avontuur is anders. Daarmee heeft het spel een hoge herspeelwaarde en weet de speler nooit welk gevaar er op de loer ligt.

Features

• Draadloze multiplayer – Tot maximaal vier spelers kunnen tegelijkertijd met elkaar spelen middels de ingebouwde Wi-Fi functie van de PSP. De multiplayer is verder uitgebreid ten opzichte van de Xbox versie met nieuwe maps – kaarten die veel groter zijn dan voorheen.

• Land- en zeegevechten – De actie vindt plaats met dezelfde grid / turn based interface als in de PC en Xbox versie. Neem deel aan verwoestende zeeslagen met meerdere schepen. De angstaanjagende vechtscenes op het dek van de schepen gaat gepaard met het betere slingerwerk in de touwen, het neerhalen van zeilen en zwaardvechten met bemanningsleden om uiteindelijk de kapitein te overmeesteren.

• Treasure Hunt – Deze feature zat niet in de Xbox versie, maar is nu terug in de PSP versie. De speler kan twintig verschillende locaties bezoeken en op zoek gaan naar verborgen schatten. Het is zelfs mogelijk om op zoek te gaan naarr een verborgen Inca stad.

• Stealth en sneak actie – Met behulp van een 3D omgeving die bestaat uit verschillende tegels kunnen spelers op strategische wijze zich voortbewegen in een stad. Ook verstoppen is soms noodzakelijk om te voorkomen dat de wachters alarm slaan.

• Toegankelijke interface – De menuschermen en de interface in zijn geheel zijn volledig geoptimaliseerd voor de PSP. Het breedbeeldscherm wordt optimaal benut en de bediening van verschillende eenheden is zeer eenvoudig. Het navigeren is zo eenvoudig dat zelfs de meest doorgewinterde gamer de muis niet eens mist.

• Korte laadtijden – Tijdens het spelen hoeft de speler nauwelijks te wachten als gevolg van laadtijden. Zelfs wanneer het spel overschakelt naar een andere speelmodus. In totaal kan de speler schakelen tussen drie verschillende speelmodi waaronder zeilen, zeeslagen en het aan land gaan bij een haven. De overgang tussen de verschillende modi is daarbij extreem soepel.

Sid Meier’s Pirates! (PlayStation Portable) is vanaf nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 39,95.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx