LEGO Star Wars II – The Original Trilogy

thumbnail

Iedereen die een beetje bekend is met buitenaardse activiteiten, zal ongetwijfeld opgegroeid zijn met Star Wars. Toen ik voor het eerste de oude Star Wars films zag was ik zeer onder de indruk. Het leeft echt was mijn eerste impressie. Overal was wel een wereldje waar weer de nodige nieuwe wezens en ander gespuis ontdekt konden worden. Jaren nadat de oude films zijn verschenen kwam George Lucas met een nieuwe trilogie die niks was vergeleken bij de oude (Dat was mijn idee althans). De nieuwe films met o.a. Ewan McGregor en Natalie Portman werden in een enkel geval keihard de grond in geboord. De reden daarvoor was vooral het slechte acteren. Op de set zelf klaagde men vooral over de blauwe- en groene schermen waar ze voor moesten acteren. Dat was in mijn ogen geen excuus aangezien er bij andere films (Harry Potter) ook gewoon goed geacteerd kan worden voor een scherm. Je moest in die tijd gewoon je gedachten legen.

Maar nu we inmiddels al weer aanbeland zijn bij een nieuw tijdperk van spelcomputers, is er ook weer een nieuwe tijd voor Star Wars computerspellen. De laatste tijd zijn er niet zo gek veel verschenen die bijzonder goed waren, op misschien het eerste deel van Lego Star Wars na. Het bedrijf van George Lucas (Lucasarts) heeft daarom besloten ook de originele trilogie van Star Wars in een Lego spelletje te verwerken. Je zult merken dat het heel anders is dan je denkt, en dat er misschien nog wel wat verrassingen kunnen opdoemen, maar ik kan niet altijd positief blijven. Ik heb Lego Star Wars II – The Original Trilogy vorige week gekocht en een week intensief gespeeld om erachter te komen of het spel nou een beetje naar behoren werkte of niet. In het onderstaande van deze review wil ik jullie daar meer duidelijkheid over geven.

Net echte Lego

LS II is net echte Lego. Wanneer je het spel voor het eerst opstart krijg je direct het bekende ‘’In a Galaxy far, far away…’’ en dat doet me goed. Wanneer je eenmaal kunt lopen, springen en schieten sta je voor het eerste in een kantine. De kantine op Mos Eisla wel te verstaan (Vergeef me als ik het niet goed gespeld heb). Je moet in die kantine namelijk naar elke episode en haar kleinere hoofdstukken lopen om een bepaald level te kunnen spelen. Dit is allemaal erg goed gedaan en bovendien 100% origineel en erg creatief. Wanneer je dus voor het eerst een echt level speelt, speel je uiteraard het level waarin prinses Leia Skywalker gevangen wordt genomen door o.a. Darth Vader (Deze lijkt wel Astma te hebben zo vaak hoest zijn Lego figuurtje, maar het is wel grappig en niet spottend of beledigend gedaan). Je moet in dit level ook enkele dingen bouwen en veranderen of verder te kunnen of bepaalde deuren of bruggen open te krijgen. Bovendien vind ik LS II grafisch erg goed, misschien nog wel beter dan zijn voorganger. Maar er zijn natuurlijk ook wel ander dingen. Hoe zit het met de spelbesturing en dergelijke?

Niet zo tevreden

Ik ben eerlijk gezegd niet zo tevreden over de spelbesturing die ik gezien heb in de Xbox 360 versie (Ik mag aannemen dat die op de PC niet anders is). Je hebt maar één echte pook waar je vrij mee kan bewegen, met de tweede en rechterpook kun je maar een klein stukje bewegen en dat stelt nog geen ene ruk voor ook. Het is niet dat je echt vrij kan bewegen zoals bij veel ander spellen wel, maar het is gewoon met een flinke hapering die bij mij wat irritatie deed opwerken aangezien het spel niet makkelijke word door deze foutjes (Het moet ook niet per se makkelijk zijn, maar het lijkt mij nog steeds iets voor kinderen). De A.I. is eigenlijks precies hetzelfde. Ik zag op een gegeven moment wel een uitweg door een redelijk pittige missie op Tatooine toen in eens R2D2, Chewbacca en Han Solo ergens achter bleven haken. Ze schokten telkens maar op en neer, op en neer. Dit is of gewoon een bug fout (wat waarschijnlijker is), of een ernstige A.I. fout (Vertel ik zo nog wel iets over). De A.I. zelf is ook niet echt geweldig aangezien je medestanders soms niet direct aanvallen wanneer ze aangevallen worden door de mensen van Darth Vader en Keizer Palpatine. Dit is gewoon vervelend en frustrerend. Maar ik kan niet negatief blijven en moet me wel een beetje netjes gedragen. Iemand die een echte gamer is en van Lego houd zal hier wel genoegen mee nemen en Lucasarts dit vergeven.

De uiteindelijke conclusie

Dat ik dus wel tevreden over het spel op een paar punten na. Jullie moeten niet gaan denken dat dit in eens niet is wat jullie zoeken. Iemand die een beetje kan spelen zal dit heus niet erg vinden. LS II is erg origineel, ziet er grafisch erg goed uit, is erg grappig en vol humor en is ook nog eens langer speelbaar dan je denkt. Er zitten een lekker lijstje figuren in die je vrij kan kopen door zoveel mogelijk Lego te verzamelen of door objecten kapot te schieten. Bovendien is het voor mij nog niet één keer game over geweest, dus is het spel voor vrijwel iedereen toegankelijk. Je moet niet van afgerukt of in stukjes gesneden Lego figuren houden wil je dit spel proberen te vermijden. Lijken verdwijnen toch, als je tenminste van lijken mag spreken. Het is nog steeds Lego mensen. Je moet wel erg conservatief of streng zijn wil je dit niet aan je kinderen laten zien of geven. Maar om nu even een eind te maken aan dit steeds langer wordende verhaal heb ik nog één ding te zeggen. Zit je in een dip of voel je jezelf niet echt geweldig, koop dan dit spel. LS II vrolijkt je echt wel op, en het is origineel en erg grappig zoals ik eerder al vermelde. Wie vroeger veel met Lego heeft gespeeld moet dit spel hebben.


 • Auteur: Eric Peter v/d Kooi | Genre: TPS/Kinder | Release: 22-09-2006 | Uitgever: LucasArts | Ontwikkelaar: TT Games
  Graphics: 9.0 | Geluid: 9.4 | Gameplay: 8.6 | Besturing: 8.0 | Replay: 9.0
  8.8

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box