Konami distributiepartner van UTV Ignition Entertainment’s Godly epic

thumbnail

Konami Digital Entertainment GmbH maakt bekend dat zij optreden als Europese distributiepartner van UTV Ignition Entertainment voor de nieuwe actie titel, El Shaddai: Ascension of the Metatron, die 8 september wordt uitgebracht.

El Shaddai: Ascension of the Metatron is een adembenemende gevechtstitel voor PlayStation 3, Xbox 360 en het entertainment systeem van Microsoft. Het verhaal gaat over een eenzame strijder die belast is met het redden van de mensheid. De game speelt zich af in een wereld van chaos, waar een aantal engelen, genaamd de Grigori, de scepter zwaaien. Deze engelen dienden God in een ver verleden en deze hemelse wezens waakten over de mensheid. Maar al snel vallen zij ten prooi aan de verleidingen en moeten zij de Hemel verlaten om tussen de mensen op aarde te leven. Nadat de Hemelse Raad zag wat voor een kwalijke invloed de Grigori’s hebben op de mensheid en hoe zij een godslasterlijk monument, de Toren van Babel, ter meerdere eer en glorie van zichzelf oprichten, besluit zij de Aarde te zuiveren door middel van een grote zondvloed, waardoor de mensheid en de gevallen engelen zullen worden weggevaagd.

Een man durfde tegen deze almachtige wezens in te gaan: een mens genaamd Enoch, hij was een nederige schrijver die in de laagste regionen van de Hemel vertoefde. Zo geschiedde het dat er een pact werd gesloten waarbij Enoch de gevallen engelen gevangen moet nemen. Alleen dan zal de Aarde gespaard blijven en hiermee begint El Shaddai’s prachtige queeste in 12 delen.

De speler speelt de rol van Enoch, die totaal onbewapend een prachtig gerealiseerde omgeving binnentreedt. De wereld van El Shaddai: Ascension of the Metatron is opgebouwd uit dynamische, steeds veranderde visuals, waardoor er een originele esthetische stijl ontstaat, die als rode draad loopt door de hele game. Je betreedt een 3D wereld waar je helemaal in op gaat, waar de ongewapende Enoch de dwalende engelen moet vinden en trotseren. In den beginne is Enoch ongewapend. In een man-tot-man gevecht zijn er weinigen die hem kunnen verslaan, hij is zo vaardig dat hij moeiteloos verschillende aanvallen combineert. Maar gaandeweg vergaart hij wapens die hij zich veroverd op zijn verslagen vijanden. Deze wapens maken zijn aanvallen nog vernietigender.

Alle wapens in El Shaddai: Ascension of the Metatron hebben een gekristalliseerde structuur en zijn verrijkt met bovennatuurlijke krachten om de engelen te trotseren. Ze variëren van zwaarden tot projectielen, maar de meest begeerde van allen is de Arch – een heilig zwaard waar werkelijk niets tegen bestand is. De Arch bevat de sleutel voor het slagen van Enoch’s queeste. Maar voor het zover is, moet het zwaard worden veroverd uit de handen van de gevallen engel die het zwaard in zijn bezit heeft. Het zwaard moet eerst worden gezuiverd voordat hij zijn taak kan voltooien.

“We zijn verheugd om zo’n sterke actie titel toe te kunnen voegen aan onze portfolio en te werken met een duidelijk getalenteerd team zoals UTV Ignition” aldus Kunio Neo President van Konami Digital Entertainment GmbH. “El Shaddai: Ascension of the Metatron is een kleurrijke onderhoudende actie titel die de spelers zal verrassen en we zijn ook blij dat wij een titel van dit kaliber uitgeven”.

“Dat Konami in dit project is ingestapt als partner, is erg belangrijk voor ons,” aldus Vip Patel, Sales Director van het UTV Ignition Entertainment. “Ze hebben een neus voor goede, originele titels en El Shaddai: Ascension of the Metatron valt zeker in die categorie. We kijken uit naar de samenwerking in het traject naar de releasedatum op 8 september. We zijn ervan overtuigd dat we straks gamers zullen imponeren met wat simpelweg een van de mooiste en meeslepende games van dit moment is.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx