Kinderen leren spelenderwijs een eigen bedrijf runnen met Osmo

thumbnail

Osmo, het bekroonde educatieve spelsysteem voor iPad, laat kinderen met de Pizza Co. Starter Kit hun eigen pizzeria openen. Zo ervaren ze spelenderwijs de basisbeginselen van het runnen van een eigen bedrijf. Tegelijkertijd leren ze observeren, omgaan met geld en hoofdrekenen.

Met de Pizza Co. Starter Kit open je in een paar minuten je eigen pizzeria: download de app, plaats de iPad in de Osmo basis, klik de reflector op de camera, en de gasten stromen binnen. Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst, maak je de pizza met de basispizza en de speelstukken voor extra ingrediënten. De camera registreert welke ingrediënten je gebruikt en kijkt of deze kloppen met de bestelling. Gaat alles goed, dan heb je een blije klant en een grotere fooi.

Na het eten is het tijd om af te rekenen. Sommige klanten betalen gepast, maar anderen moet je wisselgeld geven. Dit doe je door de juiste geldspeelstukken op het dienblad te leggen. De app controleert vervolgens of het bedrag juist is. Na het ontvangen van het correcte wisselgeld vertrekt de klant en komt er in het restaurant een plekje vrij voor een nieuwe pizzaliefhebber.

De gemaakte winst investeer je weer in je pizzeria, bijvoorbeeld in een snellere oven of decoraties voor het restaurant. Zo kan je je klanten sneller bedienen en komen ze met plezier nog eens een pizza bij je eten.

De Osmo Pizza Co. Starter Kit laat kinderen niet alleen leuk ‘winkeltje spelen’, ze leren tegelijkertijd de basisprincipes van het runnen van een eigen bedrijf. Daarnaast leren ze omgaan met geld, hoofdrekenen, kritisch denken, observeren, en op een creatieve manier problemen oplossen. Osmo registreert iedere beweging in de echte wereld en de app reageert daarop.

Fysiek en digitaal vormen een geheel

Osmo spellen brengen de creatieve verbeelding van kinderen tot leven, en combineren hun liefde voor schermen met de tactiele, hands-on interactie die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. De ‘Reflective AI’ technologie zorgt ervoor dat de iPad camera de fysieke objecten die voor het apparaat liggen kan ‘zien’. De games reageren op wat zich voor de tablet afspeelt, waarmee de digitale omgeving en fysiek spel naadloos in elkaar overgaan. Deze techniek is de eerste in z’n soort; Osmo geeft kinderen een blanco doek om zichzelf te uiten en te leren door middel van fysiek spel.

Tot en met 26 december geeft Bol.com 25 procent korting op de Pizza Co. Starter Kit. Deze korting geldt ook voor de Osmo Genius Starter Kit, de Osmo Coding Starter Kit, de Osmo Little Genius Kit en de Osmo Creative Starter Kit.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box