Killzone 3 in de prijzen bij Dutch Game Awards

thumbnail

Killzone 3 van de Amsterdamse studio Guerrilla Games is de grote winnaar geworden bij de jaarlijkse Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor games van Nederlandse bodem. De internationale hit sleepte maar liefst drie awards – in de vorm van een uil — in de wacht.

Tijdens het Control Industry Dinner in Amersfoort, waar enkele honderden gamesprofessionals zich hadden verzameld, zijn 13 uilen overhandigd. Niet alleen entertainment games vielen in de prijzen, ook een aantal serious games wonnen de award. Zo sleepten de medische game BodyPosture (die helpt bij revalidatie) en de educatieve game Juf in a Box(dat kinderen beter leert schrijven) een uil in de wacht.

Eindelijk was er ook succes voor de GameHouse, de studio achter het popualire Zylom. Met Delicious – Emily’s Childhood Memories won destudio in de categorie Best Casual Game. De beste adver(tentie)game was Sucker Punch dat afgelopen jaar de Hollywood-productie van dienaam online promootte.
Killzone 3 won de prijs voor Best PC/Console Game, Beste Audio Design& Music en de Control Industry Award, waarvoor de winnaar is gekozen door het vakblad Control. Best Visual Design ging naar de andere groteAmsterdamse studio Vanguard Games voor de console-hit Gatling Gears ende iPhone-muziek game WINtA was de beste game voor mobiel en handhelds.

Ook diverse indie’s (onafhankelijke studio’s) vielen in de prijzen. Zo haalde Vlambeer een uil op voor Best Online Game, verdiend met RadicalFishing – een game die afgelopen jaar door een andere studio werd nagemaakt en vervolgens een grote iPhone hit werd.

Ook de racegame Proun, waarbij de speler door 3D-versies van bekende abstracte werken van bijvoorbeeld Kadinksy racet, werd beloond. Dit een mansproject van Joost van Dongen (eerder al ‘tentoongesteld’ indiverse musea in Nederland en Frankrijk) kreeg de prijs voor BestOriginal Gamedesign.
De beste studentengame was Room Racers van Lieven van Velthoven – eenspel dat elke elke willekeurige locatie veranderd in een virtueel racecircuit.

Control Industry Award 2011 Killzone 3
Dutch Game Awards 2011 Best PC/Console Killzone 3
Dutch Game Awards 2011 Best Handheld/Mobile Game WINtA
Dutch Game Awards 2011 Best Online Game Radical Fishing
Dutch Game Awards 2011 Best Visual Design Gatling Gears
Dutch Game Awards 2011 Best Original Game Design Proun
Dutch Game Awards 2011 Best Audio Design Killzone 3
Dutch Game Awards 2011 Best Serious Game Body Posture
Dutch Game Awards 2011 Best Advergame Sucker Punch Annihilation
Dutch Game Awards 2011 Best Casual Game Delicious – Emily’s Childhood Memories
Dutch Game Awards 2011 Best Student Game Room Racers
Games for Heath Europe Award 2011 Juf in a Box
Dutch Game Awards 2011 Best Euro Indie Award 1112 episode 01 HD

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Zegt genoeg over deze awards.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx