Kantel het labyrint om de bal naar de finish te rollen vanaf 23 februari

thumbnail

Stap in een emotionele achtbaan met het ultieme puzzelactiespel voor de Wii! Spelers moeten hun zenuwen en behendigheid zwaar op de proef stellen in uitdagende labyrinten vol valkuilen en verrassingen. Kororinpa wordt uitgegeven door Hudson en in samenwerking met Nintendo gedistribueerd. Het spel wordt op 23 februari 2007 exclusief voor de Wii gelanceerd.

Om van Kororinpa te kunnen genieten, hoeven spelers geen ingewikkelde knoppencombinaties te onthouden. De speler moet simpelweg de Wii-afstandsbediening bewegen om de hele omgeving te kantelen. Op deze manier moeten gewone, schattige en soms ook hele maffe ballen door de complexe 3D-labyrinten worden gerold. Elk type bal heeft een eigen gewicht en rolgedrag, terwijl aan de labyrinten allerlei vreemde obstakels zijn toegevoegd, zodat telkens weer nieuwe uitdagingen ontstaan. Het spel is niet eenvoudig, maar wel zo toegankelijk dat iedereen – ook diegene die nog geen ervaring hebben met videogames – het meteen kan spelen.

Een vaste hand en een doordachte strategie zijn vereist om de bal in Kororinpa op de baan te houden. Als het doolhof wordt gekanteld zal de bal door de zwaartekracht gaan rollen, net als in de werkelijkheid. Maar pas op, als de bal al te ruw wordt bewogen rolt hij zo over de rand de diepte in, en dan wordt de speler weer teruggezet naar het begin! Om het extra uitdagend te maken moet de speler op de weg naar de finish ook alle rode kristallen verzamelen. Zo krijgt de speler toegang tot telkens weer nieuwe levels, die natuurlijk steeds groter en complexer worden.

Spelers die zichzelf als balkunstenaar willen bewijzen kunnen het direct opnemen tegen een vriend op een horizontaal of verticaal gesplitst scherm. Hiervoor kan de ene speler de Wii-afstandsbediening en de andere de Nunchuk gebruiken. In de multiplayerstand is het de bedoeling zo snel mogelijk alle rode kristallen te verzamelen en vervolgens naar de uitgang te racen. De eerste die hierin slaagt, is de winnaar!
In vijf werelden zijn meer dan vijftig labyrinten vrij te spelen, zodat Kororinpa iedereen wel een tijdje aan het rollen houdt. Elke wereld heeft een unieke visuele stijl met een eigen soort obstakels en muziek. Door onderweg ook de groene kristallen te verzamelen kunnen spelers toegang krijgen tot geheime omgevingen en extra levels, zodat zelfs de meest ervaren puzzelaars telkens weer iets nieuws kunnen ontdekken en proberen.

Dit alles krijgt een extra dimensie door het feit dat elke bal verschillende eigenschappen heeft op het gebied van reactiesnelheid, rolsnelheid, weerstand en stuitervermogen. In Kororinpa zal de keuze van de bal daarom vaak van doorslaggevend belang zijn. In de loop van het spel komen telkens weer nieuwe maffe ballen beschikbaar. Spelers kunnen bijvoorbeeld rollen met lieveheers-beestjes, katten, pinguïns, watermeloenen en zelfs varkens, en al deze “ballen” vereisen weer een andere nuance in de besturing.

Kororinpa rolt vanaf 23 februari 2007 naar het Wii-systeem. De verwachte verkoopprijs is ongeveer €49. Het Wii-systeem is verkrijgbaar voor de verwachte verkoopprijs van ongeveer €249.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box