Kameo: Elements of Power

thumbnail

Kameo; Elements of Power is een game die al ongeveer 5 jaar in ontwikkeling was. De game was eigenlijks gepland voor de Nintendo Gamecube maar verhuisde naar de Xbox. Halverwege 2004 werd Kameo voor onbepaalde tijd uitgesteld en zou naar de Xbox 360 verhuizen. De game ligt inmiddels vanaf 2 december in de schappen, tegelijk met de launch van de 360. Ik ben zelf geen fan van Beat ‘m Up games, maar het leek me wel een vrolijke game. Ik speelde deze game voor het eerst op de PU Gameplay afgelopen maand en het sprak me wel een beetje aan. Er waren mensen die zeiden dat de beelden die je op een normale tv (dus de 4:3) ziet, in elkaar gepropt werden. Nou mensen, ik kan jullie vertellen dat dit niet het geval is. Ik heb zelf de game van een goede vriend van me, en ik zit al een dag non-stop Kameo te spelen.

Maar nu even het verhaal. Het komt erop neer dat je als Kameo de trollenkoning Thorn en de slechte zus van Kameo ervan moet weerhouden om hun kwade plannen te laten uitvoeren. De vrede op aarde hangt af van jou. Niets bijzonders zou je denken, maar de manier waarop het verhaal verteld wordt is erg leuk en enerverend. Je speelt niet met 1 personage maar met meerdere. De verschillende personages hebben allemaal wel iets grappigs. Het kan zijn op de manier waarop ze praten of op de manier hoe ze iets doen. Ik zat regelmatig met een grote grijns te spelen.
Het eerste deel van Kameo is vooral een instructie gedeelte. Je leert omgaan met je Elemental Warriors die je gebruikt voor het verslaan van je vijanden en het oplossen van puzzels en opstakels. De Elemental Warriors zijn monsters die in Kameo zelf zitten en ze kan hierin veranderen door op de X, Y of de B knop te drukken.

De gevarieerde gameplay van Kameo lijkt erg veel op Zelda. Alleen zit hier wat meer platform actie in. Je beklimt bergen en kliffen en springen over gaten en ravijnen. Je bestuurt als speler de elf Kameo. Je kunt lopen, springen, rennen, vliegen en zweven. De aanvallende backflip is niet zo krachtig. Qua verdediging is Kameo niet super. Gelukkig heb je altijd je Elemental Warriors nog.
Elke Elemental Warrior heeft bepaalde vaardigheden die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Pummel Weed. Pummel Weed kan moeiteloos onder de grond duiken en met een uppercut vijanden van onderen aanvallen. Ook kan Pummel Weed zonder moeite onder bepaalde hindernissen door die voor de anderen gesloten zijn. Ook Ash (niet te verwarren met de Pokemon master) de draak die vuur kan spuwen en kan bijvoorbeeld bommen en fakkels aansteken. Elk monster heeft zijn eigen vaardigheden. Om bij het volgende stuk te komen moet je vaak vaardigheden combineren.

Maar dan nu het grafische gedeelde. Je hoort het tegenwoordig vaak. Next-Gen. Dit betekend letterlijk: Next Generation. Oftewel, volgende generatie. En dit houdt weer in: beter beeld, scherper beeld, betere geluidseffecten enz enz.
Kameo ziet er geweldig uit. Kijk maar eens naar de trailers en de screenshots elke willekeurige site. Op de gameplay zag ik en speelde ik de game op een HD tv. Aangezien haast niemand een HDTV heeft, speel ik het dus nu op een normale tv die al een paar jaar oud is. En nog ziet het er super uit.

Mijn conclusie voor Kameo; Elements of Power is dat als je iemand bent die van platform games, van kleurige werelden en een verslavende gameplay houdt, je deze game beslist moet spelen. Mocht je denken: “Hmm.. ik wil eerst ff testen, kijken hoe alles eruit ziet, en hoe het speelt.” Neem dan even een kijkje bij de Mediamarkt of een andere lokale gameshop. De kans is groot dat je hier Kameo kunt spelen. Eindconclusie: Kameo; Elements of Power is het geld dubbel en dwars waard.
 • Auteur: Ipz0r | Genre: Adventure | Release: 05-12-2005 | Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Rare
  Graphics: 9.0 | Geluid: 9.0 | Gameplay: 8.5 | Besturing: 7.8 | Replay: 8.0
  8.5

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x