Job-actions-trailer en gameplay-updates voor Final Fantasy XIV: Endwalker onthuld

thumbnail

SQUARE ENIX heeft vandaag een nieuwe trailer uitgebracht die de nieuwe en aangepaste job-acties toont, naast nieuwe informatie over het langverwachte vierde uitbreidingspakket, FINAL FANTASY XIV: Endwalker, dat op 23 november 2021 verschijnt.

Tijdens de laatste Letter from the Producer LIVE-uitzending vertelde Naoki Yoshida, de producer en director van FINAL FANTASY XIV Online over diverse aanpassingen voor elke job die Endwalker met zich mee zal brengen. Daarnaast deelde hij nieuws over aanpassingen voor de gevechten en de introductie van de gloednieuwe sage- en reaper-jobs.

Je kunt de trailer hier bekijken: https://youtu.be/WCVcgZ8dtD0

Bekijk hier een opname van de tweetalige uitzending:

https://www.youtube.com/watch?v=WSGdMv72ghI

Andere details over Endwalker die tijdens de livestream werden onthuld zijn:

 • Job-aanpassingen – Voortbouwend op de veranderingen die werden doorgevoerd in Shadowbringers, levert Endwalker nieuwe gameplay-ervaringen voor Disciples of War- en Magic-jobs. De updates omvatten belangrijke veranderingen in de mechanics van de summoner-job, de toevoeging van single target-buffs voor alle healer-jobs, op timing gebaseerde effecten voor sommige verdediging-cooldowns en veel meer.
 • Duty Reward-aanpassingen – Na het voltooien van trials op de niveaus Normal en Extreme krijgen spelers naast een van de beschikbare wapenbeloningen ook een wapenkist, zodat spelers makkelijker de gewenste wapens kunnen krijgen.
 • Systeem-gerelateerde updates – Er worden diverse ‘quality of life’-verbeteringen toegevoegd, waaronder uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor de HUD, verbeterde richtfuncties en UI-updates.
 • Aanpassingen aan HQ-items – Om de inventaris overzichtelijker te houden en onbedoelde aanschaf van HQ-items te voorkomen, zullen bepaalde items, zoals verzamelde items, drops van vijanden en tokenuitwisselingsmaterialen, niet langer beschikbaar zijn als HQ-items. Gatherer-acties, -quests en -achievements worden dienovereenkomstig aangepast. Gecrafte voorwerpen en uitrusting blijven beschikbaar in zowel normale als hoogwaardige kwaliteit.

Post-release patch-update – Om overbelasting van de servers te voorkomen, staat de implementatie van het Data Center Travel-systeem gepland voor na Patch 6.0.

In de maanden tot de lancering van Endwalker op 23 november 2021 kunnen spelers uitkijken naar nieuwe in-game-content en nieuwe informatie

 • FINAL FANTASY XV-samenwerkingsevenement– Van nu tot 18 oktober keert Noctis Lucis Caelum terug naar de wereld van Hydaelyn. Spelers die level 50 hebben bereikt en de hoofdscenario-quest “The Ultimate Weapon” hebben voltooid kunnen deelnemen om vele beloningen te verdienen, inclusief het kapsel en de ouftit van Noctis, de Regalia Type-G-mount voor vier spelers en meer. Spelers die deze quest eerder voltooiden kunnen de nieuwe Seasonal Event Replay-functie gebruiken om het avontuur met Noctis nogmaals te beleven.
 • FINAL FANTASY XIV x DRAGON QUEST X-samenwerkingsevenement – De wonderlijke wereld van DRAGON QUEST® X keert terug naar Eorzea van 19 oktober tot 11 november met het “Breaking Brick Mountains”-samenwerkingsevenement. Spelers die aan dit tijdelijke evenement deelnemen kunnen het opnemen tegen machtige golems om DRAGON QUEST-beloningen te verdienen.
 • FINAL FANTASY XIV Letter from the Producer LIVE #67 – Op 5 november 2021 is FINAL FANTASY XIV Online-producer en director Naoki Yoshida terug om meer te onthullen over Endwalker, inclusief details over nieuwe PvP-content, crafter- en gatherer-updates, gameplay-aanpassingen en meer. De uitzending is te volgen op het officiële FINAL FANTASY XIV Twitch-kanaal.

De hooggeprezen FINAL FANTASY XIV Online-saga heeft wereldwijd al meer dan 22 miljoen geregistreerde spelers en voor nieuwkomers was er nooit een beter moment om aan dit avontuur te beginnen. De uitgebreide Free Trial omvat alle content van de uitbreidingen A Realm Reborn en Heavensward™ (en updates tot Patch 3.56), naast een extra speelbaar ras (Au Ra), en drie aanvullende speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian en Machinist). Spelers van de Free Trial kunnen genieten van honderden uren bekroonde gameplay en verhalende ervaringen die samen het equivalent vormen van twee volledige FINAL FANTASY-titels, zonder speeltijdbeperkingen. Meer informatie is hier te vinden: http://sqex.to/FFXIVFreeTrial

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box