INDIGO 2023 viert groeiend succes Nederlandse gamesindustrie

thumbnail

De Nederlandse gamesindustrie is steeds succesvoller. Nederlandse ontwikkelaars staan wereldwijd bekend als origineel en innovatief en bewijzen zich de afgelopen jaren in een turbulente industrie. De 14e editie van game business event INDIGO, jaarlijks georganiseerd door Dutch Game Garden, presenteert de games, studio’s en talenten om het komende jaar in de gaten te houden. 

Van VR trainingen tot AAA blockbusters en van educatieve games tot artistieke indie producties: Nederlandse gamebedrijven doen het goed in veel genres. Op 21 juni brengt Dutch Game Garden ze met pers, publishers, investeerders en dienstverleners van over de hele wereld bij elkaar tijdens een nieuwe editie van INDIGO 2023.

Games

Het hart van INDIGO en waar het ooit allemaal mee begon, is de INDIGO Showcase. Na drie gedwongen digitale edities is de showcase dit jaar terug op locatie. De selectie van 22 titels toont de beste games in ontwikkeling uit Nederland en buitenland, variërend van studentengames tot nieuwe releases van bekende studio’s. In de showcase is aandacht voor verschillende genres: van educatieve games, tot therapeutische VR ervaringen, innovatieve shooters, indie games en meer. De eerste 7 titels zijn vandaag door de aangekondigd door de organisatie.

Internationale sprekers

Het conferentieprogramma besteedt aandacht aan gamedevelopment, ondernemerschap in de gamesindustrie en wetenschap. Ervaren professionals uit de hele wereld delen actuele kennis uit hun meest recente projecten. Onder de eerste sprekers zijn voormalig Square Enix producer en business developer Tomoe Haga (Gozen Games) over zaken doen in Japan, senior game designer en developer Gwen Kampen (Flavour) over het succes van Hackshield en Sebastiaan van Waardenberg (Story Giant Games) over de kunst van storytelling. Voor het conferentieprogramma is een apart ticket beschikbaar.

Business matchmaking

In samenwerking MeetToMatch kunnen bedrijven op INDIGO contacten leggen met publishers, investeerders, pers, service providers en andere ontwikkelaars van over de hele wereld. Wereldberoemde bedrijven uit de industrie zoals Nintendo, Ubisoft en Epic Games nemen deel aan het matchmaking programma, maar ook kleinere publishers en honderden andere professionals uit de Nederlandse en wereldwijde industrie.

INDIGO vindt plaats op 21 juni in het Van der Valk Hotel in Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website: www.indigoshowcase.nl.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx