IGN bevestigt Assassin\’s Creed voor de Xbox 360 (update)

thumbnail

De PC versie is inmiddels al zeker, maar de Xbox 360 is nog een twijfelgeval. In ieder geval lijkt IGN de twijfel weg te nemen aangezien zij gemeld hebben dat de Ubisoft game Assassin’s Creed ook naar de Xbox 360 zal gaan. Op de website van Xbox360.IGN wist de website dit te melden. Ubisoft zelf heeft nog steeds geen bevestigingen gegeven voor een Xbox 360 versie.

(Deel uit de preview van Evilgamerz)

Maar waar ik het meeste van genoten heb zijn toch wel de kastelen en steden. Want wat een pracht en praal. Je kon duidelijk zien dat ze alles uit de engine hebben gehaald. Je ziet een joekel van een kasteel met een stad eromheen. En het mooiste is je kan inzoomen, eromheen draaien en natuurlijk je kasteel de nodige updates geven. Het upgraden en kopen van units en je kasteel is erg overzichtelijk gedaan, wat het gebruiksmak ten goede komt. Wat wel slim gedaan is dat je maar 1 upgrade per dag kan uitvoeren, waarmee het strategielevel omhooggaat. Je kunt dus niet in 1 dag alle upgrades kopen die er zijn.

Men heeft wel eens tegen mij gezegd dat als ik een topgame wilde doen, ik zeker rekening met het publiek moest houden. Het publiek wil natuurlijk weten hoe de game in elkaar gaat steken, wat je kunt, wat je moet doen en meer van dat soort dingen. Laat het nu net de hoofdredacteur van deze site zijn, die mij de gelegenheid gaf misschien wel één van de beste spellen van de komende tijd te doen. Een preview schrijven van een spel waar iedereen zo naar uitkijkt, is niet erg makkelijk, maar desondanks hoop ik dat er geen teleurstellende gezichten zullen zijn, maar nog steeds die gretigheid om dit spel te willen hebben. Laat ik dan maar doorgaan met waar deze preview voor bedoeld is.

Het is het jaar 1191, tijdens de derde kruistocht. Het verhaal gaat over de Assassin’s, een groep strijders die vecht voor al het goede in deze wereld. Zij zijn degene die de slechteriken uitschakelen op allerlei mogelijke manieren. Het zijn zeker geen verzonnen figuren, deze Assassin’s hebben echt bestaan en daarom heeft Ubisoft ook geprobeerd het verhaal zo echt mogelijk te laten lijken. Niet alleen zijn alle belangrijke personages op de waarheid gebaseerd, maar ook alle omgevingen waarin jij als speler zult manoeuvreren. Jij speelt Altair, een geheimzinnig persoon wiens naam gebaseerd is op de Arabische vertaling van ‘De Vliegende Arend.’ Misschien doet Altair je wel denken aan onze Perzische vriend uit de POP games, maar Altair heeft een geheel eigen stijl die jij zult leren kennen. Zo ongeveer leer jij je personage en andere collega’s kennen, maar dat gaat niet zonder bekende tussenfilmpjes die je een glimp geven over wat je te wachten staat. Jij als speler staat natuurlijk bekend als een moordenaar, en een moordenaar kan wel eens roekeloze dingen doen en zo dus in gevaar komen. Vandaar dat jij niet alleen moet sluipen, maar daarnaast moet je ook extra stil zijn. Wellicht hebben jullie nu allemaal de eerste trailer(s) gezien van AC, dat zal jullie dan ook wel blij verrast hebben dat het er zo ongelooflijk uitzag. Je kunt niet alleen altijd maar doen wat je in je hoofd haalt, want het kan in dit spel ook verschrikkelijk misgaan. Wanneer ze jou pakken ben je goed de ’lul.’

Update: Inmiddels zou Ubisoft een bevestiging klaar hebben liggen. De PS3 versie en de Xbox 360 versie zullen beide op hetzelfde moment gereleased worden (kwartaal 1 2007). Daarbij komen ook de eerste screens van de game welke je hieronder kunt bekijken:

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx