HTC verlegt grenzen met nieuwe HTC Vive Pre

thumbnail

HTC, pionier in innovatieve ‘smart’ technologie, kondigt vandaag nieuwe ontwikkelingen aan voor het Vive Virtual Reality-systeem (VR) die een belangrijke stap vormen voor de introductie van VR voor het grote publiek. Met de ‘Vive Pre’ biedt HTC een meeslepende ervaring die ervoor zorgt dat de manier waarop we communiceren, geëntertaind worden, leren en trainen nooit meer hetzelfde zal zijn. Elk onderdeel van de HTC Vive werd van top tot teen onder handen genomen om een betere comfort, ergonomie en performance te kunnen leveren. Deze belangrijke aanpassingen maken de Vive Pre niet alleen visueel beter, maar ook heel wat veelzijdiger.

“Toen we tien maanden geleden de HTC Vive aankondigden, hadden we de ambitieuze doelstelling om de manier waarop mensen omgaan met technologie en de wereld rondom hen fundamenteel en voor altijd te veranderen”, zegt Cher Wang, voorzitter en CEO van HTC. “Sindsdien is de Vive uitzonderlijk positief onthaald door media, consumenten, experts uit de industrie en honderden partners en merken waarmee we de meest inspirerende en dynamische VR content uitwerken. Vandaag staan we aan het begin van een volledig nieuw tijdperk. HTC Vive Pre schept een wereld waarin de enige limiet die van de menselijke verbeelding is.”
Laat je meeslepen door de nieuwe HTC Vive-bril

Het vernieuwde design van de HTC Vive-bril biedt meer comfort zodat het belevingsvermogen in de virtuele wereld nog groter wordt. De bril is nu een stuk compacter en voorzien van een nieuwe, stabielere hoofdband. Een verbeterd visueel systeem met nog helderdere displays en beeldverfijningen leidt tot duidelijkere beelden en een nog intenser gevoel van ‘presence’ in de virtuele wereld. De verwisselbare schuimrubberen inzetstukken en dichtingen voor de neus zorgen ervoor dat de bril ook beter op het hoofd past. De HTC Vive Pre kan nu gemakkelijk worden aangepast op grote variëteit aan gezichtsvormen, terwijl hij nog steeds compatibel blijft met een brilmontuur.

De HTC Vive Pre brengt elementen van de echte wereld binnen in het rijk van VR. Met de nieuw ontwikkelde front-camera op de bril kan je meer doen zowel binnen als buiten je virtuele wereld, door fysieke elementen ook in de virtuele ruimte binnen te brengen. Je kunt nu ook gaan zitten, je drankje vinden of conversaties voeren, zonder de bril te hoeven afzetten. En dat is nog slechts het begin van wat deze technologie mogelijk maakt.

Meer controle
Tot slot zijn ook de controllers van de HTC Vive voorzien van verbeterde ergonomie en zachte randen, een betere balans, nieuwe knoppen met reliëf en comfortabelere pads van de handgrepen. De nieuwe dual stage-trekker maakt de interactie met objecten soepeler en haptic feedback geeft je in de vorm van trillingen belangrijke informatie over deze interacties met de virtuele wereld. De controllers beschikken over geïntegreerde oplaadbare lithiumpolymeer batterijen die je vier uur lang kunt gebruiken zonder opnieuw te hoeven opladen via de micro-USB-aansluiting.
De vernieuwde Vive base-stations werken compacter en stiller en hebben een betere tracking.

Complete oplossing
De HTC Vive is de eerste VR-hardware die SteamVR ondersteunt. SteamVR-tracking en het zogenaamde Chaperone-systeem zijn ontwikkeld door Valve en geoptimaliseerd voor gebruik met Steam, één van de grootste online platformen voor PC-, Linux- en Mac-games en -software.

Grondleggers binnen nieuwe VR-industrie
Sinds de aankondiging van de HTC Vive, hebben HTC en Valve met duizenden ontwikkelaars en partners samengewerkt om VR content te maken binnen een breed spectrum aan sectoren; van gaming en entertainment tot en met de gezondheidssector, auto-industrie, retail en het onderwijs. HTC en meer dan 15 Vive-partners zullen VR-toepassingen tentoonstellen tijdens CES 2016, die het potentieel van deze technologie laten zien. Zo ontwikkelde Audi bijvoorbeeld een VR-retailervaring waarbij consumenten hun virtuele droomauto kunnen ontdekken, waaronder de Audi R8. Het bedrijf Dassault Systèmes toont er hoe zij met 3DEXPERIENCE de toekomst van 3D product design in VR ontwikkelt. HTC zal ook een nieuw partnership voor Vive presenteren tijdens CES 2016.

De brede, commerciële lancering van de HTC Vive Pre is gepland voor april 2016. HTC en Valve starten het jaar door 7000 extra Vive kits beschikbaar te maken voor ontwikkelaars.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x