GTA IV breidt uit met twee Episodes from Liberty City

thumbnail

Niko Bellic is niet de enige die de dienst uitmaakt in Liberty City. Producent Rockstar lanceert vandaag twee nieuwe ‘Episodes from Liberty City’ waaruit dat duidelijk wordt. Op één schijf vind je twee complete nieuwe games, twee verhaallijnen die verweven zijn met het verhaal van Niko. In ‘The Ballad of Gay Tony’ en ‘The Lost and Damned’ kom je meer te weten over het leven van Niko. Je maakt deel uit van de neonverlichte top en de met olie besmeurde bodem van Liberty City’s onderwereld!

The Lost and Damned

In deze episode kruip je in de huid van de keiharde biker Johnny – the Jew – Klebitz. Johnny is Vice-President van de obscure motorbende The Lost. En Johnny is alles wat je verwacht dat hij zou zijn. Hij is hard, wreed en gewelddadig. Hij heeft plannen met zijn bikers en die stroken niet met die van gangleader Billy. Terwijl de twee met elkaar overhoop liggen, belandt The Lost van de ene in de andere bendeoorlog. Johnny doet er goed aan zijn biker-buddies te helpen, want hoe meer gevechten ze overleven, hoe beter ze worden. The Lost and Damned betekent door de straten denderen op je chopper met een afgezaagde shotgun binnen handbereik. Rockstar stak veel effort in de game: nieuwe wapens, nieuwe schurken, prettig hanteerbare bikes en een bloedstollend verhaal. Ook het arsenaal multiplayer games mag er zijn, met Lone Wolf Biker (allen tegen één) en Chopper vs. Chopper (heli tegen biker) als absolute hoogtepunten.

The Ballad of Gay Tony

Van ander allure is de Episode rondom het nachtclubcircuit van ‘Gay’ Tony Prince. Als Luis Lopez, handlanger van de grote baas, begeef je je in de hogere sferen van de onderwereld. In de Gay en Straight Clubs van Gay Tony komen de riche & famous van Liberty City samen, en daar zit heel wat gajes tussen. Gay Tony blijkt net zo snel bezoekers voor zijn clubs aan te trekken, als problemen. Aan Luis de taak om het imperium van zijn neurotische chef overeind te houden.

The Ballad of Gay Tony betekent lekker clubben in je strakke zwarte Armani suit en ondertussen alles wat jou of Gay Tony voor de voeten loopt, vakkundig uit de weg ruimen. Een groot aantal fraaie personages passeren de revue. Russische gangster Bulgarin bijvoorbeeld die zijn zinnen gezet heeft op Liberty City’s ijshockeyteam The Rampage en de knettergekke Yusuf Amir, die alles uit de kast haalt (en dan met name wapens) om indruk te maken op zijn papa de grote sjeik. En bij grote klussen, horen grote wapens. Leef je uit met helikopters en de lekkere compacte maar oh zo vernietigende APC NOOSE tank. Ook de multiplayer en sidegames mogen er zijn. Met Drug Wars, Base Jumping en het Club Management van de hottest place Maisonette 9.

Wat goed is, blijft goed, gaat zondermeer op voor de Episodes from Liberty City, als uitbreidingen op de succesgame Grand Theft Auto IV. Spelers kunnen opnieuw genieten van de perfect uitgewerkte verhalen, extreme personages, ijzersterke sounds en voices en een heerlijk intuïtieve gameplay. Liberty City laat je maar niet los.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Hm leuk pakket maar ga ik niet kopen. En ik heb nog een opmerking In de inleiding staat: In ‘The Ballad of Gay Tony’ en ‘The Lost and Damned’ kom je meer te weten over het leven van Niko. Maar In deze twee uitbreidingen ben je toch geeneens Niko, maar een ander personage. Dus kom je ook niet meer over zijn leven te weten, of ben ik nou gek?:p


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx