Groot aantal bijzondere indiegames onderweg naar de Nintendo Switch

thumbnail

Nintendo heeft vandaag een dik dozijn indiegames aangekondigd die in 2018 naar de Nintendo eShop op de Nintendo Switch komen. Deze games voor Nintendo-systemen van onafhankelijke ontwikkelaars, de zogenaamde “Nindies”, leveren unieke ervaringen in uiteenlopende genres – inclusief stealth-actiegames als Mark of the Ninja Remastered, tactische role-playing games als Banner Saga 3 en ritmische ‘bullet hell’-games als Just Shapes and Beats. Dankzij het unieke karakter van de Nintendo Switch, kunnen spelers zowel thuis als onderweg van deze indiegames genieten.

Hieronder vind je meer informatie over een aantal van de aangekondigde titels:

• Mark of the Ninja Remastered van Klei Entertainment: Deze hd-remaster van de oorspronkelijk in 2012 verschenen, hooggeprezen stealth-actiegame verschijnt komende herfst. In de game waant de speler zich een echte ninja, die behoedzaamheid, behendigheid en zijn hersenen moet gebruiken om zich een weg door de prachtige 2D-levels te banen.
• Banner Saga 3 van Versus Evil: Dit is het epische slotstuk van de bekroonde Banner Saga-trilogie met volwassen, verhaalgedreven role-playing games. Banner Saga 3 verschijnt komende zomer, dus spelers kunnen zich alvast schrap zetten voor pittige gevechten, moeilijke keuzes en tragische verliezen. De twee voorlopers, Banner Saga en Banner Saga 2, komen ook naar de Nintendo Switch. De persoonlijke verhalen, vorderingen en keuzes uit de eerste twee games kunnen overgezet worden naar Banner Saga 3.
• LUMINES REMASTERED van Enhance Games: Een bombastische harmonie van licht, geluid en intense puzzelactie maken deze hd-remake van het hoog beoordeelde LUMINES een feest om te spelen. Dit kan zowel in je eentje als met een vriend in de lokale multiplayerstand. LUMINES REMASTERED komt deze lente naar de Nintendo Switch.
• Just Shapes & Beats van Berzerk Studio: Deze “muzikale bullet hell”-game is misschien wel een genre op zich! Navigeer tussen dodelijke vormen door op de maat van een soundtrack van 20 chiptune-artiesten. Je kunt de game alleen spelen, maar ook samenwerkend met een vriend, zowel lokaal* als online**. Just Shapes & Beats verschijnt in de zomer voor de Nintendo Switch en is tijdelijk exclusief voor dit systeem.
• Reigns: Kings & Queens van Nerial en Devolver Digital: Als moderne vorst wacht de speler een schijnbaar eindeloze reeks verzoeken van boeren, bondgenoten en vijanden. Door in de game naar links of rechts te vegen, legt de speler zijn of haar wil op aan het koninkrijk. De Nintendo Switch-versie van Reigns: Kings & Queens verschijnt deze lente en bevat een exclusieve, lokale coöp-multiplayerstand.
• The Messenger van Sabotage en Devolver Digital: The Messenger laat spelers de game transformeren van een 8-bit platformer naar een prachtig gerenderd 16-bit tijdreisavontuur. Tijdens hun reis door een vervloekt land, kunnen spelers upgrades, nieuwe vaardigheden, verborgen levels en geweldige speedrun-mogelijkheden ontdekken. The Messenger komt deze zomer naar de Nintendo Switch.
• Fantasy Strike van Sirlin Games: In een wereld waarin fantasy en vechtkunst samenkomen, kan alles een wapen worden. In dit prachtig vormgegeven vechtspel kun je de eenvoudige besturing gebruiken om heel makkelijk combo’s en speciale acties uit te voeren. De game heeft zowel lokale* als online multiplayerstanden**. Fantasy Strike komt deze zomer naar de Nintendo Switch.
• Pool Panic van Rekim en Adult Swim Games: Deze game bevat meer dan 100 levels waarin alles – van jungles tot woestijnen en steden – is veranderd in een reusachtige, tekenfilmachtige pot poolbiljart. Deze even maffe als meeslepende game heeft lokale en online multiplayerstanden voor maximaal vier spelers*. Pool Panic verschijnt later dit jaar, als eerste op de Nintendo Switch.
• Garage van tinyBuild Games: Garage is een top-down shooter in een grimmige onderwereld die is geïnspireerd door de bloederige B-films uit het VHS-tijdperk. Gebruik verschillende wapens en vaardigheden om hordes ondoden te slachten. Garage verschijnt deze lente, als eerste voor de Nintendo Switch.
• Light Fall van Bishop Games: Dit platformavontuur voert spelers naar de vergeten wereld van Numbra, waar ze hun vijandige omgevingen moeten overwinnen met behulp van de Shadow Core, een magische kist die spelers de lucht in lanceert. In de Speedrun-stand kunnen spelers tegen hun vrienden of de snelste spelers ter wereld racen en in de online-klassementen stijgen. Light Fall debuteert deze lente op de Nintendo Switch en is tijdelijk exclusief voor dit systeem.
• Bomb Chicken van Nitrome: Wie heeft er nou geen trek in een ouderwets leuke platformer met een kip? De vraag wordt explosief beantwoord door Bomb Chicken, een game waarin snelle actie samengaat met puzzels en arcade-gameplay. Als kip kun je bommen leggen om lastige hindernissen te overwinnen en geheime gebieden te ontdekken. Bomb Chicken verschijnt deze zomer, als eerste op de Nintendo Switch.
• Pode van Henchman & Goon: Twee onwaarschijnlijke reisgenoten gaan op avontuur in deze coöp-verkennings-puzzelgame. Pode is geïnspireerd door Noorse kunst en cultuur, resulterend in verbluffende omgevingen en gameplay. Pode verschijnt deze lente.
• West of Loathing van Asymetric: West of Loathing is een slapstick-comedy-western-adventure-role-playing game met stokfiguurtjes. Deze hilarische game zit vol puzzels, missies en turn-based gevechten. Hij verschijnt deze zomer op de Switch, als console-exclusive.
• Bad North van Plausible Concept en Raw Fury: Bewapen je troepen, versterk je verdediging en bescherm je burgers in deze rogue-lite realtime strategy-game met Vikingen. Bad North verschijnt deze zomer, als eerste op de Nintendo Switch.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x