Grand Theft Auto 6 zal niet ‘woke’ gaan worden

thumbnail

Grand Theft Auto 5’s Michael stemacteur Ned Luke heeft gezegd dat de game Grand Theft Auto 6 niet woke zal gaan worden en zich ook niet bezig houdt met de woke-hype. In een interview via de PS Lifestyle lezen we dat Rockstar Games zijn eigen ding zal gaan doen en dat het brengen van een vrouw als protagonist niet bedoeld is als woke.

Je hoort veel mensen praten over Lucia’s karakter. Je krijgt veel clowns in de game straks, dat kan ik alvast zeggen. Men zegt dat Rockstar meedoet aan het ‘woke’-gebeuren en dat ze een woke-wereld aan het maken zijn. Ten eerste; Er zijn wel meer vrouwelijke karakters geweest in het verleden, maar nog niet in zoiets groots als dit.

 

Met ‘woke’ wordt bedoeld dat alles met betrekking tot racisme wordt bekeken en gedekt en dat niemand zich gepasseerd voelt bij de content die wordt aangeboden. Als er een man aanwezig is, dan moet er ook een vrouw aanwezig zijn. Als er een blank iemand aanwezig is in de game, dan moet er ook een gekleurde hoofdpersoon aanwezig zijn. De term verwijst dan ook naar de racismeproblematiek en de sociale minderheden in de samenleving die zich snel beledigd voelen.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2891
  5 maanden geleden

  Woke is een nutteloze politieke woord die populair is geworden tijden de Donald Trump periode.Mensen die deze woorden gebruiken om franchisers te bekritiseren negeren altijd het verleden.Zo kon je in GTA 1 al als vrouw spelen en draaide het verhaal bij GTA San Andreas om CJ een zwarte man.GTA 6 gaat zich in Florida afspelen waar de meerderheid latino of afro Amerikaans is.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx