G DATA: Gamers steeds belangrijker doelwit voor cybercriminelen

thumbnail

Uit recent onderzoek van G DATA Security Labs is gebleken dat online gamers een steeds belangrijker doelwit vormen voor cybercriminelen. In augustus 2007 liet G DATA al weten dat cybercriminelen het steeds vaker hebben gemunt op gamers. Recent onderzoek van G DATA Security Labs naar de risico’s van ‘filesharing netwerken’ ondersteunt deze eerdere berichtgeving. Dit onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het percentage potentieel schadelijke bestanden, vermomd als software voor gamers, snel toeneemt.

Voor online gamers zijn peer2peer netwerken zoals eMule, een populaire manier om cheats, patches en andere gaming gerelateerde software te downloaden. Wat veel gamers echter niet weten, is dat de meerderheid van de aangeboden software op filesharing netwerken schadelijk is. Het percentage schadelijke software, vermomd als goedaardige gaming gerelateerde software, is de afgelopen paar maanden alleen maar toegenomen. Zo was in januari 58% van de gaming gerelateerde software schadelijk, in februari was dit 62% en in maart maar liefst 67%.

Volgens G DATA duidt dit er dan ook op dat gamers een steeds aantrekkelijker doelwit vormen voor cybercriminelen. Met dit in het achterhoofd is het geen verassing dat gestolen online gaming accounts op de zwarte markt van het internet meer opbrengen dan gestolen creditcard gegevens.

G DATA roept online gamers dan ook op om zich bewust te zijn van de risico’s van cybercriminalitiet en zich hiertegen te beschermen door gebruik te maken van een uitgebreid computerbeveiligingspakket speciaal geoptimaliseerd voor online gaming, zoals G DATA’s eigen TotalCare 2008.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box