Final Fantasy XIV Online passeert grens 20 miljoen geregistreerde spelers

thumbnail

SQUARE ENIX maakt vandaag bekend dat de hooggeprezen MMORPG FINAL FANTASY XIV Online nu in totaal meer dan 20 miljoen geregistreerde spelers heeft. Daarnaast zijn nieuwe details en een trailer voor de volgende grote update verschenen, volgend op de meest recente Letter from the Producer LIVE-uitzending.

De Puppets’ Bunker – YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid 

Patch 5.3, getiteld Reflections in Crystal, verschijnt op 11 augustus en biedt nieuwe spelers de ideale gelegenheid om in FINAL FANTASY XIV Online te duiken. Producer en director Naoki Yoshida maakte bekend dat de ervaring van de voornaamste questline van de originele game, A Realm Reborn, is gestroomlijnd en nieuwkomers in FINAL FANTASY XIV Online tot level 60 kunnen genieten van een gratis trial-ervaring met alle content van A Realm Reborn en de Heavensward-uitbreiding — inclusief de complete Patch 3.x-serie. De gratis speelbare content is goed voor honderden uren bekroonde gameplay en verhalende ervaringen, waar spelers zo lang ze willen van kunnen genieten.

Daarnaast krijgen alle bestaande en toekomstige A Realm Reborn-spelers toegang tot de complete en Heavensward-uitbreiding en alle voordelen die deze met zich meebrengt.

Patch 5.3 levert bestaande spelers ook vele nieuwe uitdagingen, inclusief de finale van de

Shadowbringers-verhaallijn, het volgende hoofdstuk in de door NieR geïnspireerde YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid-series, en meer.

Bekijk hier de trailer voor Patch 5.3: https://youtu.be/91uwifGS1aU

Hieronder meer details over de content die via de Patch 5.3-serie zal verschijnen:

 • Nieuwe Main Scenario-quests – Spelers kunnen genieten van het laatste deel van het hoofdverhaal van FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers, waarin de Scions de duistere plannen van Ascian Elidibus proberen te dwarsbomen.
 • Main Scenario Questline-update: A Realm RebornDe voornaamste questline van A Realm Reborn wordt aangepast om nieuwe spelers een meer gestroomlijnde ervaring te bieden, terwijl ze het verhaal volgen dat naar Heavensward leidt. Daarnaast kunnen spelers na het voltooien van de Ultimate Weapon-quest vliegende rijdieren gebruiken om de hemelen van A Realm Reborn te verkennen.
 • Uitgebreide gratis trial – De gratis trial laat spelers tot level 60 zo lang ze willen genieten van alle content, inclusief de Heavensward content, een aanvullend speelbaar ras (Au Ra) en drie extra speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian en Machinist).
 • Nieuwe YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid – De in een witte mantel gehulde android 2P wordt eindelijk wakker, maar dat geldt ook voor een onvoorzien kwaad dat Komra treft in het volgende hoofdstuk van deze door NieR geïnspireerde alliance raid, The Puppets’ Bunker.
 • Save the Queen Questline-updates (Patch 5.35) – Spelers kunnen de wapens die ze kregen in het eerste hoofdstuk van deze quest-serie verder verbeteren tijdens het verkennen van het Bozjan Southern Front, een nieuw gebied waar de Bozjan Resistance is begonnen met Operation Eagle’s Nest om het Alermuc Fortress terug te veroveren op het Empire.
 • Nieuwe “Chronicles of a New Era”-quest: The Sorrow of Werlyt – Deze missie van de  ‘Weapon Series’-questline laat spelers genieten van een verhalende ervaring die uitloopt op een speciaal gevechtsevenement.
 • Nieuwe dungeon: The Heroes’ Gauntlet – Heel Norvrandt is veranderd in een slagveld waar de Warriors of Darkness zich een weg doorheen moeten vechten. Spelers kunnen deze nieuwe uitdaging aangaan met andere avonturiers, of een team computergestuurde personages, met behulp van het Trust-systeem.
 • Nieuwe trial: Een angstaanjagende nieuwe vijand met onvoorstelbare kracht zal de Warriors of Darkness beproeven op de niveaus normal en extreme.
 • Nieuwe Beast Tribe-quests – Een nieuwe, op crafters gerichte questline met de dwarves in de hoofdrol.
 • Nieuwe Game+-updates – Het geüpdatete hoofdscenario van A Realm Reborn en andere quests komen beschikbaar voor terugkerende spelers, die daarbij hun huidige personage en level kunnen behouden.
 • Nieuwe Battle-content: Unreal Trials – Spelers kunnen het opnemen tegen sterkere versies van bestaande primals die zijn klaargestoomd voor de strijd tegen helden van level 80. De Unreal Trials omvatten één primal-gevecht dat zal veranderen met elke patch, te beginnen met Shiva in Patch 5.3. Elke week dat spelers de primal verslaan, krijgen ze de kans een nieuwe mini-game te voltooien, waarmee ze tokens kunnen winnen om tegen prijzen in te wisselen.
 • Ishgard Restoration-update (Patch 5.31) – De derde restauratiefase begint, volgend op de werkzaamheden van de Skybuilders. Daarbij keren de Skybuilder Rankings terug, met nieuwe items om te craften en nieuwe achievements voor de beste bijdrages aan de restauratiewerkzaamheden.
 • Updates voor crafters en gatherers – Nieuwe custom deliveries, updates voor Rowena’s House of Splendors, en een update voor de Skysteel Tools-questline zijn de voornaamste updates voor crafters en gatherers. Daarnaast wordt de zoekfunctie voor recepten verbeterd voor meer gebruiksgemak.
 • Samenwerking met YO-KAI WATCH keert terug – Het YO-KAI WATCH-samenwerkingsevenement, Gather One, Gather All, keert op 19 augustus terug naar FINAL FANTASY XIV Online en brengt nieuwe beloningen met zich mee.
 • Job-aanpassingen voor PvE en PvP, systeem-updates, en meer.


De Heroes’ Gauntlet-dungeon

FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers is de derde uitbreiding van FINAL FANTASY XIV Online, en werd sinds de release in juli 2019 alom geprezen en hoog beoordeeld. De uitbreiding levert onder andere prachtige nieuwe omgevingen, de nieuwe gunbreaker- en dancer-jobs, de Hrothgar- en Viera-rassen, het Trust-systeem en veel meer, om zowel oude als nieuwe spelers honderden uren aan content te bieden.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x