Final Fantasy I, II en III komen op 29 juli tot leven als 2D PIXEL REMASTERS

thumbnail

SQUARE ENIX maakt vandaag bekend dat FINAL FANTASY I, II en III op 28 juli naar Steam en mobiele platformen komen. De pixel remaster-serie biedt alle magie van de originelen met ‘quality of life’-upgrades die zo zijn doorgevoerd dat ze geen afbreuk te doen aan het retro-gevoel van deze meesterwerken. Fans kunnen zich verheugen op een groot aantal updates, waaronder:

Opnieuw getekende 2D-pixelpersonages en achtergronden, met iconische FINAL FANTASY-pixelontwerpen van Kazuko Shibuya, de oorspronkelijke artist.
Prachtige nieuwe arrangementen van de soundtrack, samengesteld onder toezicht van de originele componist Nobuo Uematsu.
Verbeterde gameplay, inclusief controller- en touch-besturing, gemoderniseerde gebruikersinterface, auto-gevechtsopties en meer.
Geniet van het avontuur met aanvullende extra’s zoals het bestiarium, de illustratiegalerij, de muziekspeler en de mogelijkheid om op elk moment te saven.

Terugkijkend op de lange geschiedenis van de geliefde serie, zegt de “vader van FINAL FANTASY”, Hironobu Sakaguchi: “Toen ik aan de originelen werkte, had ik niet gedacht dat de FINAL FANTASY-serie bijna 35 jaar later geremasterd zou worden. De videogame-industrie stond toen nog in de kinderschoenen. Aangezien er geen leider was om te volgen, moesten we zelf de frontlinie bezetten en vooruit blijven gaan. Ik weet nog hoe we dat toen met veel vallen en opstaan deden. Ik ben heel blij en dankbaar dat Final Fantasy zo lang heeft voortbestaan.” FINAL FANTASY-brand manager en FINAL FANTASY VII REMAKE-producer Yoshinori Kitase voegt toe: “Elke keer dat er een nieuwe Final Fantasy-titel wordt uitgebracht, zijn mensen volgens mij ook wel nieuwsgierig naar de oorsprong van de serie. Dit project begon omdat we fans en nieuwe spelers een gemakkelijke manier wilden bieden om van deze originele klassiekers te genieten, met consistente graphics en een uniforme gebruikersinterface.” Nobuo Uematsu, de componist van de serie, zegt het volgende over de beroemde soundtrack van de FINAL FANTASY-serie: “We hebben dit keer alle muzieknummers opnieuw gearrangeerd. Al vanaf het begin wist ik dat ik trouw wilde blijven aan de originelen, maar ik kon de muziek natuurlijk niet gewoon met de originele 3-tone-sound laten horen, dus zijn ze uitgebreid tot full-scale tracks. Daarbij zorgde ik ervoor dat de originele sfeer behouden is gebleven en dat elk muziekstuk apart te beluisteren is, zodat fans er altijd van kunnen genieten.”

Wie de game vooraf koopt op Steam ontvangt twee exclusieve wallpapers, drie muziektracks en 20% korting per titel. Het is ook mogelijk om alle zes titels vooraf te kopen als de FINAL FANTASY I-VI-bundel voor nog meer korting. Meer informatie over de bundel is beschikbaar op Steam: https://store.steampowered.com/bundle/21478.

FINAL FANTASY

Aarde, vuur, water, wind … Het licht dat ooit in de vier kristallen scheen is verdwenen. Duisternis kwam over het land, totdat de enige hoop voor de mensheid school in de legendes uit het verleden. Ga op reis met de Warriors of Light om de kracht van de kristallen te herstellen en de wereld te redden.

Schakel tussen verschillende klasses om je personages te verbeteren. Trek de wijde wereld in met je luchtschip en andere voertuigen. Keer terug naar de game waar het allemaal mee begon.

FINAL FANTASY II

Ons epische verhaal begint als vier jonge mensen hun ouders verliezen tijdens de strijd tussen het Palamecian Empire en het rebellenleger. Tijdens hun reis bundelen de jongeren hun krachten met de witte tovenaar Minwu, prins Gordon van Kashuan, de piraat Leila en vele anderen. Ontdek de soms mooie, soms tragische wendingen van het lot die je tijdens dit avontuur te wachten staan.

FFII introduceerde een uniek skill-levelsysteem dat verschillende eigenschappen van de personages versterkt op basis van hun vechtstijl in plaats van hun levels. Gebruik de key-termen die je leerde tijdens gesprekken om nieuwe informatie te krijgen en in het verhaal te vorderen.

De innovatieve gameserie krijgt een ambitieuze wending in dit tweede deel van de FINAL FANTASY-serie!

FINAL FANTASY III

Wanneer de kracht van het licht bijna geheel is verdrongen door de kracht van de duisternis, kunnen alleen vier door de kristallen aangewezen avonturiers de wereld redden.

Gebruik het iconische job-wisselsysteem dat voor het eerst werd geïntroduceerd in FFIII – wissel naar believen van job en gebruik de verschillende vaardigheden die in de loop van de game beschikbaar komen. Strijd als Warrior, Monk, White Mage, Black Mage, Dragoon, Evoker, of laat zelfs monsters voor je vechten als een Summoner.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2033
  1 jaar geleden

  Heb ze een keer uitgespeeld,Maar mijn liefde gaat toch naar de 3d titels die later uitkwamen.Mijn favoriet is deel 9.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx